Sesiunea a XXVII – a a Clubului de Lectura aduce copiilor “Flori si miraj in literatura si arta”


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” anunţă cea de-a XXVII-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii, care se va desfăşura sub genericul “Flori – Miraj în literatură şi artă”.

Evenimentul care va avea loc vineri, 6 mai, de la ora 18.00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei va cuprinde în agendă următoarele teme: Flori-miraj în texte literare, muzică, artele plastice, fotografie şi arta digitală universale; Atelier de scriere creativă: Flori şi sentimente; motivul floral şi textul revrăjit; Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

“Inițiativa organizării Clubului de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte, față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, preţuirea față de culturile de altă limbă. Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață, o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult. Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinţi în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație”, explică, scriitoarea Angela Furtună, coordonatoarea acţiunii.

Clubul de lectură “Prințul fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor – Copii precum și promovarea acestora fac parte și din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată “România vorbită frumos”.

Cele două manifestări au loc cu sprijinul Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, Consiliului Judeţean Suceava, Uniunii Scriitorilor din Romania – Filiala Iaşi
Librăriilor Alexandria şi www. agonia.ro, cu participarea Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de