70 de copii suceveni, premiati la “Festivalul Cantecului si Dansului Popular”


Intră acum și în grupul de

Sute de copii din judeţul Suceava au participat duminică, 1 mai, la Festivalul Cântecului şi Dansului Popular, un concurs pentru păstrarea tradiţiilor- faza judeţeană 2011, 70 dintre aceştia obţinând distincţii, alături de un premiu special pentru interpretare, care a ajuns la formaţia de dansuri populare ucrainene din Milişăuţi.

„Ca în fiecare an, ne-am bucurat de participarea unui număr mare de concurenţi, veniţi din aproape toate colţurile judeţului. Fie ca a fost vorba de solişti vocali, ansambluri sau formaţii de dans, micii artişti au impresionat juriul şi audienţa prin talentul lor, tenacitate, dăruire pentru ceea ce fac şi desigur, prin costumele tradiţionale specifice zonei folclorice din care provin, pe care le-au purtat cu mândrie. Un spectacol fascinant, care a urmat Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale desfăşurate sâmbătă, 30 aprilie, tot în incinta complexului comercial Iulius Mall Suceava, într-o atmosferă plină de voie bună, dar şi emoţii venite din partea concurenţilor”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Iulia Baldazar, purtător de cuvânt în cadrul Palatului Copiilor Suceava.

„Performaţele copiilor reprezintă nu numai măsura talentului lor, ci şi măsura dăruirii celor care i-au pregătit şi le-au transmis dragostea şi respectul pentru tradiţiile populare din zona noastră”, este de părere Daniel Aneculăesei, profesor de dans popular în cadrul Palatului Copiilor Suceava, organizator în cadrul evenimentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Palatului Copiilor Suceava, decizia de a alege cei mai buni participanţi a fost una destul de dificilă, juriul fiind format de specialişti de la Centrul Cultural „Bucovina” Suceava prin persoana lui Petre Horvat, de la Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu”, alături de prezenţa profesorului de canto Valentina Tablan Popescu şi a coregrafului Ioan Băiţan, prof. Tiberiu Hîrceag, de la Şcoala „Gr. Ghica Voevod” Suceava şi nu în ultimul rând, a profesorului de canto şi muzică instrumentală, Mihai Lungoci, de la Palatul Copiilor Suceava.

Conform aceleiaşi surse, concursul s-a desfăşurat pe 7 secţiuni, fiecare având categorii de vârstă, de la preşcolari, la elevi de liceu: solişti vocali, grupuri vocal – instrumentale, duet vocal, dansuri populare, ansambluri, solişti instrumentişti şi duet instrumental.

Acţiunea culturală de amploare a fost organizată de Palatul Copiilor Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de