Lansare de carte privind libertatea şi condamnarea capitalismului total, la City Gallery


Intră acum și în grupul de

Alexandria Librării şi Shopping City Suceava invită sucevenii luni, 16 mai, de la ora 17.00, la lansarea cărţii “Unabomber – Profetul ucigaş”, scrisă de Ovidiu Hurduzeu.

Lorelai Mironescu, în calitate de marketing specialist în cadrul Shopping City Suceava, anunţă că manifestarea, găzduită de City Gallery din incinta shopping mall-ului, îi va avea ca invitaţi speciali pe domnii Ovidiu Hurduzeu (întors din Statele Unite ale Americii pentru acest eveniment), Nicolae R. Dărămuş şi Alexandru Ciolan.

Potrivit aceleiaşi surse, Th. John Kaczynski, alias “Unabomber” (n. 1942) a fost cel mai căutat terorist din istoria Statelor Unite ale Americii (timp de 18 ani FBI-ul s-a străduit să-i dea de urmă – şi poate că s-ar mai fi străduit cine ştie câţi ani dacă nu ar fi fost trădat de propriul său frate). Mediatizat în întreaga lume (dar nu şi în România), „cazul Unabomber” este considerat una dintre cele mai fascinante “American story” ale secolului XX. Copil genial, matematician de excepţie, filozof cu o viziune tragică şi catastrofică asupra lumii, Ted Kaczynski a lansat din pădurile Montanei un război personal împotriva civilizaţiei tehnologice. În cabana sa din Montana, lipsită de apă curentă şi electricitate, a produs nu numai bombe letale ci şi o extraordinară profeţie: “Manifestul Unabomber”, un document vândut doar în prima zi a publicării în 850.000 de exemplare.

Ovidiu Hurduzeu s-a născut în Bucureşti la 12 iunie 1957. După ce absolvă Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine în 1981, activează doi ani ca profesor în satul Vintileanca, lângă Mizil. Din 1983 până 1988 lucrează ca redactor la Editura Politică. În 1988 părăseşte România şi, după un popas în Italia, se stabileşte în SUA. În 1993, Master în literatura franceză la San Jose State University. În 1997, doctorat in French and Humanities (dublă specializare) cu teza “Henri Michaux, Emil Cioran: Le paradigme de l’irrealise“. Predă cursuri de “Humanities” la Stanford şi literatură comparată la California State University, Monterey Bay. După propriile declaraţii, de America îl leagă cerul Californiei şi grădina cu trandafiri, iar de România… totul. Cărţi publicate: “Culori vii, forme frumoase” (Albatros, 1988), “La Roma totul este OK” (1993), “Sclavii fericiţi”, “Lumea văzută din Silicon Valley” (Timpul, 2005), “Unabomber: Profetul ucigaş” (Logos, 2007). Articole şi studii publicate în “Idei în dialog”, “Convorbiri Literare”, “Rost”,” Presa Alternativă”.


Intră acum și în grupul de