Prima Ediție a Cupei Alianței Franceze din Suceava la Înot


Intră acum și în grupul de

Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport Suceava, organizează prima ediţie a Cupei Alianţei Franceze din Suceava la Înot (CAFSI). Evenimentul va avea loc la Complexul de Natație și Kinetoterapie din campusul universității și este dedicat aniversării a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris (1924) și a organizării Olimpiadei de vară Paris 2024, programată între 26 iulie și 11 august.

Această ediție marchează a șasea ocazie în care Franța găzduiește Jocurile Olimpice, cu un program de 18 zile și 329 de probe olimpice.

În contextul acestui important eveniment sportiv la nivel mondial, Alianţa Franceză din Suceava propune elevilor şi studenţilor suceveni o serie de activități menite să promoveze un stil de viață sănătos și valorile sportive. Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot este prima competiție din această serie și are ca scop promovarea beneficiilor mișcării și ale practicării sportului în rândul tinerilor.

Pe data de 1 iunie, Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, va organiza competiţia sportivă în aer liber Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024. Acest eveniment va continua seria de manifestări dedicate promovării sportului și a valorilor olimpice în rândul tinerilor.


Intră acum și în grupul de