Moldovenii vor sa realizeze o biserica din lemn la Putna si apoi s-o mute la Chisinau


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur le-a promis reprezentanţilor Asociaţei veteranilor de război din Chişinău că va discuta cu primarul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă solicitarea lor de a ajuta la construirea unei biserici din lemn.

Reprezentanţii Asociaţiei au anunţat că intenţionează să ridice o biserică din lemn în Chişinău cu hramul „Sf. Ştefan cel Mare”, aceasta urmând să fie confecţionată la mănăstirea Putna şi montată apoi la Chişinău în capitala Moldovei.

Reprezentanţii Asociaţiei veteranilor din războiul din 1992 din Republica Moldova s-au întâlnit, sâmbătă, la mănăstirea Putna cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, căruia i-au cerut să-i sprijine cu lemn pentru construcţia unei biserici la Chişinău cu hramul Sf. Voievod Ştefan cel Mare.

Ei au arătat că au convenit cu stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, să fie ajutaţi pentru confecţionarea bisericii la această mănăstire, care are hramul Sf. Ştefan cel Mare, urmând ca apoi, construcţia să fie asamblată la Chişinău unde, Consiliul Municipal, le-a pus la dispoziţie o suprafaţă de teren corespunzătoare.

Oaspetii molodoveni i-au mai spus lui Gheorghe Flutur că doresc să ridice o biserică şi în Transnistria, in localitatea Cocieri, în raionul Dubăsari, pe partea stângă a Nistrului, locul unde a început războiul din 1992.

Totodată, aceştia au arătat că asociaţia lor, care are aproximativ 33.000 de membri, îşi propune iniţierea unui pelerinaj la monumentele şi lăcaşurile de cult ridicate de Ştefan cel Mare şi că doreşte sprijinul autorităţilor sucevene pentru această acţiune.


Intră acum și în grupul de