Aproximativ 4000 de vizitatori la cea de-a XVI-a editie a „Targului mesterilor populari” de la Suceava. Afla aici concluziile evenimentului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ediţia a XVI-a a „Târgului meşterilor populari” care s-a desfăşurat timp de trei zile (29-31 iulie) la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, s-a bucurat de un număr de 3.934 de vizitatori, rezultat mulţumitor, potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, principalul organizator.

„Consider că ediţia a XVI-a a << Târgului meşterilor populari >> a fost una foarte bună, în primul rând din punct de vedere al numărului de meşteri populari care a fost foarte mare, meşteri din toate zonele ţării care au venit cu lucruri inedite pentru locuitorii oraşului Suceava, şi nu numai. De asemenea, numărul vizitatorilor a fost mult peste aşteptările noastre, în sensul că ultimele două ediţii s-au bucurat de 2.998 de vizitatori la ediţia din 2010 a târgului, respectiv de 3.100 de vizitatori la ediţia din 2009. Anul acesta au fost 3.934 de vizitatori, rezultat de altfel îmbucurător”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, care a ţinut să mulţumească publicului sucevean, respectiv turiştilor care în perioada 29-31 iulie au ajuns la Muzeul Satului Bucovinean, chiar dacă sâmbătă vremea a fost capricioasă.

În ceea ce priveşte numărul vizitatorilor străini care au ajuns la „Târgul meşterilor populari”, Emil Ursu a subliniat faptul că pe parcursul celor trei zile, la Muzeul Satului Bucovinean au sosit grupuri de americani, de francezi, de germani, de evrei, fiecare achiziţionând măcar un suvenir din paleta largă de obiecte adusă de meşteşugarii români. „De altfel, îmi povestea un iconar că a avut un grup de francezi care a cumpărat de la el icoane pictate pe sticlă, în valoare de o sumă importantă de bani”, a relatat directorul Muzeului Bucovinei, după ce în fiecare seară a târgului a ţinut să vorbească special cu fiecare meşteşugar, pentru a afla rezultatul interacţiunii dintre ei şi publicul cumpărător.

Potrivit sursei citate, au existat doi meşteri care s-au plâns de vânzare scăzută, în sensul în care marfa pe care o aveau la vânzare era una mai pretenţioasă (ceramică cu sticlă, respectiv ţesături, al căror preţ nu era tocmai accesibil). Pe de altă parte, cei mai mulţumiţi meşteşugari au fost iconarii, cei care confecţionează măşti cu figuri groteşti, cojocarii, sau cei care fabrică mobilier la cerere, întrucât mulţi dintre ei au plecat de la târg cu o comandă mare de produse, ce urmează a fi confecţionate de ei, iar apoi vândute solicitantului.

Din punct de vedere al noutăţilor culinare pe care cea de-a XVI-a ediţie a „Târgului meşterilor populari” de la Suceava le-a avut în acest an, Emil Ursu a menţionat faptul că dulceţurile şi şerbeturile aduse special la târg au avut foarte mare succes, epuizându-se foarte repede, alături de produsele apicole. Şi în această privinţă meşteşugarii s-au arătat foarte mulţumiţi.

„Pentru următoarea ediţie a << Târgului meşterilor populari >> de la Suceava, ne gândim la organizarea unei tombole, care va avea ca miză câştigarea de produse tradiţionale româneşti. Bineînţeles, tombola va reprezenta încă un motiv de atracţie pentru acest eveniment”, a dezvăluit pentru NewsBucovina.ro, Emil Ursu.


Intră acum și în grupul de