FOCURI DE ARMA LA FRONTIERA PTR. 6.000 DE PACHETE DE TIGARI. Vezi aici cum s-au intamplat lucrurile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Totul s-a întâmplat pe parcursul zilei de duminică în timp ce poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina se aflau în timpul patrulării. Aceştia au observat la un moment dat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

„Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea unei persoane de sex masculin” ne-a declarat comisar Ilie Poroch – Seriţan, din cadrul IJPF Suceava.

Un alt tânăr din grup, de 22 de ani, poate că ar fi reuşit să scape de organele de ordine dacă din cauza neatenţiei şi a terenului accidentat nu ar fi căzut fracturându-şi astfel un picior. Acesta a fost transportat în cel mai scurt timp la Spitalul Municipal Rădăuţi unde i s-a acordat îngrijiri medicale, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

În zona unde au fost reţinuţi cei doi tineri, ambii domiciliaţi în comuna Straja, s-au descoperit 12 colete voluminoase ce conţineau 5.670 de pachete de ţigări marca Doina de provenienţă Republica Moldova, a căror valoare depăşeşte suma de 51.000 de lei.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi iar în continuare poliţiştii de frontieră continuă cercetările fiind anunţate totodată şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale” a mai adăugat Ilie Poroch – Seriţan.


Intră acum și în grupul de