„Noaptea Bibliotecilor” va fi organizata in premiera si la Suceava. Afla aici cand si cum se va desfasura evenimentul


Intră acum și în grupul de

Atât în ţară, cât şi în municipiul Suceava, la data de 1 octombrie 2011, va avea loc „Noaptea Bibliotecilor”, proiect menit să readucă în vederea cetăţenilor, mersul la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

„Aflând de la colegii noştri de la Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) despre intenţia de a se organiza o << Noapte a Bibliotecilor >>, intenţie lăudabilă, anunţ cu acest prilej că şi Biblioteca Bucovinei << I.G.Sbiera >> Suceava se va alătura acestui eveniment, stabilit a se desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00-04.00”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuş.

După modelul care se va aplica la nivel naţional, „la Suceava ne vom propune o serie de activităţi care se vor desfăşura pe perioada de seară, respectiv pentru prima parte a nopţii. Mă refer aici la întâlniri cu diferite personalităţi ale literaturii sucevene, scriitori, alături de o expoziţie de carte care va avea ca subiect << noaptea >>. Întrucât data de 1 octombrie este destul de îndepărtată, nu ne-am decis deocamdată asupra invitaţilor pe care îi vom avea. Manifestarea va avea ca scop atragerea unui public cât mai numeros, îndreptarea atenţiei către bibliotecă şi către carte în general. Este pentru prima dată, inclusiv la nivel de ţară, când va avea loc o asemenea manifestare, probabil după modelul << Noaptea Muzeelor >>.

Sper ca publicul sucevean să fie receptiv, mai ales că ne gândim să organizăm un tur al depozitelor bibliotecii sucevene, acolo unde de regulă publicul amator nu are acces, decât în cazuri strict delimitate. Sucevenii vor avea acces liber la raft şi bineînţeles vor putea consulta volumele la faţa locului, fără a fi nevoiţi să le împrumute de la depozit prin bibliotecar”, a explicat directorul.

Totodată, acesta a precizat că există posibilitatea ca în Noaptea porţilor deschise la Bibliotecă, să ofere celor care vor vizita instituţia, ocazia de a dona o carte, mai ales că biblioteca suceveană a fost implicată de-a lungul timpului în tot felul de campanii de colectare de carte, fie pentru românii din străinătate, fie pentru biblioteci publice din judeţ, cu o posibilitate financiară redusă, fie pentru românii de peste Prut, cu scopul de a-i ajuta să îşi îmbunătăţească fondul de carte.

Potrivit site-ului noapteabibliotecilor.ro, organizatorii “Nopţii Bibliotecilor” sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Marketer Club. Conform aceleiaşi surse, ideea „Nopţii Bibliotecilor” a pornit de la o ipoteză statistică: „dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii zece ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ”.


Intră acum și în grupul de