GHEORGHE FLUTUR II ISPITESTE PE TINERI CU MUNCA LA TARA. Vezi cat poate castiga un tanar daca isi intemeiaza o ferma !


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur le dă veşti bune tinerilor care doresc să se instaleze in spaţiul rural şi să îşi intemeieze o fermă. Flutur a anunţat că cei care vor face asta au posibilitatea să primească o sumă de bani de până la maxim 40.000 de euro, până acum ea fiind de doar 25.000 de euro.

Şeful CJ Suceava a spus că a discutat cu oficiali al Comisiei Europene care au explicat că este posibil ca suma primită de viitorii tineri fermieri să fie crescută la 40.000 de euro, ea fiind alocată pe măsura 112 „Instalarea Tinerilor Fermieri” din cadrul PNDR (programului national de dezvoltare rurală) suma totală pusă la bătaie de autorităţi fiind de aproximativ 70 miiloane de euro.

„Interesul nostru este să-i anunţăm pe tinerii fermieri care vor să se instaleze în mediu rural să depună aceste aplicaţii pentru a primi finanţare. Iar toţi cei care îndeplinesc cerinţele pentru a primi finanţare prin această măsură a Planului Naţional de Dezvoltare Rurală ar trebui să depună proiecte”, a ţiinut să atragă atenţia preşedintele CJ Suceava.

Flutur a mai explicat că sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de minimum 10.000 de euro, iar odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi suma maximă pe care o pot primi va fi de 40.000 de euro.

Reamintim că măsura 112 are ca obiective îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii agriculturii prin promovarea instalării tinerilor fermieri, îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole, creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri şi creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii în acest domeniu.


Intră acum și în grupul de