Mocanita „Hutulca” isi asteapta calatorii la Moldovita, in perioada Sarbatorilor de Iarna


Intră acum și în grupul de

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, mocăniţa din comuna suceveană Moldoviţa va “gâfâi” din nou pe singura linie cu ecartament îngust funcţională în Bucovina, în cadrul programului Parcursuri de agrement cu mocăniţa „Huţulca”.

Trenul de epocă va pleca din spatele Hotelului “Oana” din localitatea suceveană Moldoviţa, la orele 11.00 şi 13.00, şi va circula în fiecare zi, începând din 26 decembrie 2011 şi până în 2 ianuarie 2012.

“Linia urmăreşte pârâul Moldoviţa, într-o zonă pitorească, tipic pentru Bucovina, cu case în stil vechi, cu căpiţe şi clăi de fân pe fiecare câmp. Capătul linei este o poiană la marginea pădurii de brad, unde veţi avea posibilitatea la un parcurs cu sănii trase de cai, aranjate cu canafuri pe căpăstru sau la o masă tradiţională bucovineană”, precizează reprezentanţii companiei care administrează mocăniţa.

Preţul unei călătorii pentru un parcurs de 21 km este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Rezervări pot fi făcute la numerele de telefon 0254 616 211 sau 0745 970 384, precum şi pe adresa de e-mail [email protected].

Trenul de epocă funcţionează datorită investiţiei omului de afaceri austriac, Georg Hocevar, administratorul SC Calea Ferată Îngustă SRL Brad, care a repus în funcţiune mocăniţa în 2005, după ce, timp de peste zece ani, a stat încremenită pe linie.


Intră acum și în grupul de