La Casa Prieteniei din Suceava, va fi proiectat filmul „Ariciul”


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez, în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iaşi, organizează joi, 26 aprilie 2012, de la ora 16:00, proiecţia filmului „Le hérisson” (Ariciul), în cadrul Serilor de Film Francez de la Casa Prieteniei din Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Biroului Francez.

„Filmul << Le hérisson >> (2009) este o adaptare reuşită a best-seller-ului lui Muriel Barbery L’élégance du hérisson şi îi are în distribuţie pe actorii: Garance LeGuillermic, Josiane Balasko, Togo Igawa. Acţiunea peliculei regizate de Mona Achache este plasată într-o clădire de apartamente de lux din Paris. E povestea unei întâlniri speciale dintre Paloma Josse (Garance LeGuillermic), o fetiţă de 11 ani extraordinar de inteligentă care are gânduri de suicid, Renée Michel (Josiane Balasko), o femeie discretă şi singură, angajată ca paznic şi enigmaticul Kakuro Ozu (Togo Igawa), un om de afaceri din Japonia. Paloma nu este un copil obişnuit: încercând să joace rolul lui Cupidon, pentru a-i aduce împreună pe Renée şi Kakuro, fetiţa caută suficiente dovezi pentru a se convinge că viaţa merită să fie trăită, în ciuda tuturor dificultăţilor pe care le aduce cu sine fiecare nouă zi”, se arată în document.

„Îi aşteptăm pe toţi iubitorii de film francez joi, 26 aprilie (ora 16.00), la Casa Prieteniei (etaj I), pentru a viziona împreună un film << plaisant, astucieux, ironique, touchant >> (Le Figaroscope). Intrarea este liberă”, transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de