Festivalul-concurs national “Voinicelul” a ajuns la cea de-a X-a editie, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ediţia cu numărul zece a festivalului-concurs naţional “Voinicelul” se va desfăşură, şi în acest an, pe scena amenajată în incinta Iulius Mall Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii complexului comercial.

“Încununat, la fiecare ediţie, de succes, festivalul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în parteneriat cu Iulius Mall. Juriile de specialitate vor avea misiunea dificilă de a departaja sutele de interpreţi înscrişi la faza municipală, judeţeană şi apoi cea naţională. Interpreţii s-au înscris la categoriile dans, interpretare vocală, instrumentală, recitare, precum şi tradiţii şi obiceiuri. Copiii vor ajunge, individual sau în grupuri artistice, în faţa jurilor începând de sâmbătă, 19 mai 2012. Printre scopurile acestei manifestări artistice se numără descoperirea copiilor cu potenţial artistic, orientarea şi instruirea lor vocaţională, valorificarea obiceiurilor, tradiţiilor şi creaţiilor adecvate vârstei, precum şi revigorarea, amplificarea activităţilor artistice la nivelul învăţământului preşcolar. De fiecare dată, în spatele rezultatelor stau eforturile depuse de părinţi şi educatori”, se arată în document.

Concurs judeţean de dans – Cei mai talentaţi dansatori din judeţul Suceava, cu vârste între 8 şi 18 ani, se întrec la Iulius Mall. „Duminică, 20 mai 2012, pe scena de la etajul mall-ului, elevii îşi vor demonstra talentul şi vor concura, grupaţi pe categorii, la secţiunile dans modern, popular stilizat, contemporan, de caracter, clasic, cu temă impusă, fantezie coregrafică şi balet modern”, informează organizatorii manifestării.


Intră acum și în grupul de