Concurs „Basarabia – out of the box” organizat de GIRB, La Talcioc


Intră acum și în grupul de

Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), în colaborare cu La Fierărie – Talcioc Cultural, ADRA și Alexandria Librării, organizează miercuri, 27 martie 2013, manifestarea – concurs „Basarabia – out of the box”, cu participarea ONG-urilor Universităţii „Ştefan cel Mare”, informează într-un comunicat de presă, preşedinte GIRB Suceava, Vitalie Prisacaru.

Potrivit sursei citate, evenimentul va începe la ora 20.00, la Talcioc Cultural și va reuni în concurs asociațiile ASUS, AIESEC, CAST, Clubul Eco-Silvic și Clubul Voiaj. Echipele vor fi formate din patru membri ai organizației și un profesor. Acestea vor fi supuse unor probe atipice ce vor verifica cunoștințele și inventivitatea participanţilor referitor la subiectul „Basarabia”. Probele vor îmbina specificul de peste Prut cu educația non-formală.

“În timpul serii, vor exista și momente artistice susținute de tineri din Basarabia și Suceava, concursuri cu premii pentru public și elemente – surpriză din partea organizatorilor. Toate ingredientele componente vor forma un spectacol total, inedit pentru publicul sucevean.

Evenimentul este dedicat zilei de 27 martie 1918 și marchează 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, se arată în documentul citat.

 


Intră acum și în grupul de