Expozitia “Scene si personaje din Vechiul Testament” a fost vernisata la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

Emil UrsuMuzeul de Istorie Suceava a găzduit joi, 18 aprilie 2013, vernisarea expoziţiei de pictură  “Scene şi personaje din Vechiul Testament”, care a adus în faţa publicului sucevean un număr de 19 lucrări din Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu.

Tablourile expuse pe simezele Muzeului de Istorie Suceava au mai bine de 500 de ani de existenţă, acestea fiind înscrise în categoria Tezaur. Picturile au temă biblică şi au fost realizate în secolele XVI-XIX, de pictori flamanzi, italieni şi germani.

Prezent la eveniment, directorul general al Muzeului Brukenthal Sibiu, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, a explicat faptul că lucrările expuse reflectă epoci, mentalităţi. “Niciodată nu vei găsi clarobscur în secolul al XIV-lea, tot aşa cum nu vei găsi nici lumina pe care flamanzii o extrag din Italia şi o pun pe ilustra lor operă (…) Sunt doar câteva muzee româneşti care au artă italiană de valoare, printre care şi Muzeul Brukenthal. Lucrăm la piese, le restaurăm, le urmărim. Intenţionăm să scoatem piesele de valoare din depozit şi să le expunem în diferite muzee active din România”, a transmis directorul muzeului sibian.

Reamintim că valoarea totală de asigurare a lucrărilor cuprinse în expoziţia “Scene şi personaje din Vechiul Testament” depăşeşte suma de un milion de euro.

Expoziţia se circumscrie programului „Paştele în Bucovina” şi va rămâne deschisă publicului sucevean până în data de 19 mai 2013.


Intră acum și în grupul de