Targul Traditional al microregiunii Sucevita-Putna, la prima editie, in localitatea suceveana Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Asociatia „GAL Sucevita Putna” organizeaza duminica 29 septembrie 2013, între orele 12:00  – 18:00 , in localitatea Horodnic de Sus, lânga “Hanul Voievozilor”, pe islazul comunal, Târgul Traditional al microregiunii Sucevita-Putna, editia I -2013. Evenimentul are loc  în cadrul proiectului: “Plan de dezvoltare locala GAL Sucevita-Putna” este  reprezentativ pentru   microregiunea Sucevita-Putna, reunind un numar de 20  mestesugari din cele 14 comune ale microregiunii, intr-o atmosfera traditionala de sarbatoare, alaturi de micii artisti  si  ansambluri artistice .

„Asociația GAL Sucevița-Putna, a cărei înființare a făcut obiectul unui proiect finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, creează posibilitatea unei dezvoltări rurale sănătoase, prin abordarea ideologiei LEADER „de jos in sus”, adică o dezvoltare rurală concepută de către cetățean în strictă concordanță cu nevoile acestuia. Prin natura atribuțiilor sale, se constituie ca o interfață între actorii locali și structurile de implementare a proiectelor cu finanțare europeană, promovează microregiunea Sucevița-Putna și facilitează asocierea ei cu alte regiuni din țară și străinătate, colaborează cu alte entități pe plan național din țară și străinătate, colaborează cu alte entități pe plan național și internațional cu scopuri similare, precum și cu alte organizații care participă la programul LEADER.  Teritoriul microregiunii este format din 14 comune si un oras : Arbore, Brodina, Burla, Cacica, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Iaslovăt, Mănăstirea Humorului, Marginea, Poieni Solca, Putna, Straja, Sucevita ,Ulma,Volovăt, Oraș Solca”, arată organizatorii.

Potrivit acestora, deschiderea oficiala a targului va avea loc la orele 12:00. In program : spectacol  folcloric al micilor  artisti  din microregiunea Sucevita Putna , spectacol de muzica populara expozitie de arta,  mestesug popular, arta culinara si  etnografie .

PROGRAM ARTISTIC

Nr.Crt.De la ora La ora OBS
1.12,0012,20Formatia Buciumasii – Manastirea Humorului  

DESCHIDERE OFICIALA A EVENIMENTULUI

Presedinte  Asociatia GAL Sucevita Putna

Consiliul Judetean Suceava

Prefectura Suceava

AM PNDR Suceava

 

 

2.12,2013,00COMUNA CACICAAnsamblul Paduretul Partesti de Sus Comuna

Alexandra Andronic

Lupaescu  Veronica

Ansamblul Solonceanca Solonetul Nou

Alexandru Sahlean

 

3.13,0015,00Spectacol Artistic Ansamblul Ciprian Porumbescu
4.15,0015,15Corala Pastratorii de Traditii Marginea  dirijor  Halip Aurel
5.15,1516,00COMUNA MARGINEAMihalescu Maria – solista

Balan Valentina – solista

Mihalescu Trandafir- Solist

Grigorean Andreea – solista

6.16,0016,20Ianos Emil – epigramist 
7.16,2017,00MANASTIREA HUMORULUIAnsamblul artistic al Comunei  Manastirea Humorului

Florentina Moldovan – solista

Danut Onoiu- -solista

 

8.17,0017,15ORAS SOLCA Flocea Denisa – solista
9.17,1517,30COMUNA SUCEVITA  Ansamblul Flori de Munte
10.17,3018,00Spectacol artisticALEXANDRU BRADATAN – solist

 


Intră acum și în grupul de