Peste 85.000 de vizitatori la Targul „Produs in Bucovina”, organizat la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

IMSV_Targ Produs in Bucovina_1Preparatele după reţete bucovinene, lucrările meşterilor populari, cântecele şi dansurile folclorice i-au încântat pe sucevenii care au vizitat Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, găzduit în perioada 4 – 6 octombrie 2013, în parcarea Iulius Mall Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții complexului comercial.

Potrivit sursei citate, în weekend–ul care tocmai s-a încheiat, Târgul de Acasă „Produs în Bucovina”, a fost principalul punct de atracţie al sucevenilor. Peste 85.000 de vizitatori s-au lăsat cuceriţi de cele mai gustoase produse bucovinene şi de ritmurile folclorice. Cea de-a cincea ediţie a Târgului de Acasă „Produs în Bucovina”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, Asociaţia „Produs în Bucovina” şi Iulius Mall Suceava, a fost un real succes!

Pofticioşii s-au putut delecta cu o gamă variată de produse, prezentată de 37 de producători şi procesatori din Bucovina. Vizitatorii târgului au ales preparate din carne, lactate, legume, fructe, peşte, produse de panificaţie şi patiserie, murături, dar şi bere de casă, sucuri naturale, îngheţată şi miere de albine. Bucatele au fost pe gustul tuturor, dovadă fiind vânzările sporite faţă de ediţiile precedente. De altfel, şi numărul expozanţilor a fost în creştere, motiv de bucurie pentru sucevenii care au demonstrat că preferă producţia locală.

Oferta producătorilor tradiţionali a fost completată de o expoziţie cu vânzare inedită. Meşterii populari au impresionat publicul cu măiestria lor în a confecţiona obiecte reprezentative pentru Bucovina: icoane, sculpturi în lemn, împletituri, ţesături, straie şi multe altele.

IMSV_Targ Produs in Bucovina_3Pe lângă delicatesele culinare şi producţia autohtonă, bucovinenii s-au bucurat şi de un program artistic de excepţie. Invitaţia la cântec şi joc a fost onorată de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Fanfara „Plai bucovinean”, Fanfara de la Forăşti, Ansamblul folcloric „Plaiurile Soloneţului” Todireşti, Ansamblul folcloric „Flori de mălin”, Ansamblul folcloric „Clopoţelul”, Ansamblul „Muguri de cântec”, Ansamblul folcloric „Florile Bucovinei” Rădăuţi, Fanfara  Stamate din Fântânele,  Formaţia de dansuri „Obcina Poieniului”, Grupul folcloric „Balada” din Fălticeni, Ansamblul ucrainean „Cervona Kalena”, Ansamblul „Balada Bucovinei” şi Gabriela Teişanu, însoţită de Formaţia de dansuri „Stejarii”.

Astfel, sucevenii au avut prilejul de a se bucura de un sfârşit de săptămână tradiţional, cu arome şi meşteşuguri bucovinene, la Iulius Mall Suceava.


Intră acum și în grupul de