Cum să ai un păr frumos și sănătos de Sărbători. Vezi sfaturile specialistului


Intră acum și în grupul de

Anotimpul rece vine cu multe provocări, iar una dintre ele este legată de îngrijirea părului. După o vară și o toamnă în care doamnele și domnișoarele au purtat coafuri speciale și au acordat o mai mare importanță felului în care părul arată la exterior, iarna este sezonul în care podoaba capilară necesită o îngrijire în profunzime.

Și pentru că mult așteptatele sărbători care marchează finalul de an  bat la ușă, NewsBucovina a apelat la sfaturile unui specialist în domeniu, pentru ca reprezentantele sexului frumos să aibă un păr de invidiat de Crăciun și de Revelion.

coafura

 

„După ce părul a trecut prin multe schimbări în timpul verii, părul este mai uscat, deshidratat, lipsit de viață. Cel mai bun lucru pentru părul nostru, acum, înaintea sărbătorilor, este realizarea unor tratamente specifice”, a declarat, pentru NewsBucovina, specialista în frumusețe și hair-style Mihaela Stoian, de la salonul Health and Beauty Center Suceava.

Aceasta ne-a spus că principalele probleme cu care se confruntă doamnele și domnișoarele sunt păr uscat, deshidratat, lipsit de volum, cădere și îngrășare în exces, dar și dermatită de scalp. Aceasta se manifestă prin mâncărimi, roșeață, chiar și răni.

„Este o boală a secolului, la fel ca diabetul, din cauza stresului. Este des întâlnită, dar poate fi combătută cu tratamente specifice după circa cinci, șase ședințe”, a menționat Mihaela Stoian.

În ceea ce privește îngrășarea excesivă a scalpului, specialista în frumusețe consideră că această problemă este cauzată de folosirea produselor neadecvate tipului de păr. Dar, dacă reprezentantele sexului frumos se confruntă cu căderea din abundență a părului, atunci ele trebuie să apeleze la tratamente profesionale de tonifiere a scalpului pentru a combate această problemă.

par

Mihaela Stoian a mai arătat că alte tratamente ce pot fi făcute în această perioadă sunt pentru elasticitate, pentru ca părul să fie hidratat foarte bine.

„Un astfel de tratament practic regenerază și hrănește firul de păr, dându-i volum și strălucire”, a precizat Mihaela Stoian.

De asemenea, pentru regenerarea părului se mai pot face diferite proceduri, una dintre ele fiind de cauterizare.

Femeile care se confruntă cu păr decolorat, uscat, cu capetele arse, soluția este un tratament revoluționar, Olaplex, care umple firul de păr de la rădăcină și până la vârfuri și îi dă viață.

„Este un tratament revoluționar cu adevărat eficient, care are un impact foarte mare asupra clienților din întreaga lume. Totodată, acest tratament este folosit cu multă încredere și de vedete”, a mai spus specialista în frumusețe și hair-style Mihaela Stoian, de la salonul Health and Beauty Center Suceava.

Ea a subliniat faptul că după ce părul este tratat și hidratat, femeile trebuie să acorde o îngrijire specială, să fie mult mai atente, și să folosească produse adecvate.

„Dacă am tratat aceste probleme vom avea un păr strălucitor, plin de volum, plin de viață și astfel putem să întâmpinăm Crăciunul și putem trece la etapele de colorare”, a arătat Mihaela Stoian.

În ceea ce privește culorile, specialista în frumusețe și hair-style ne-a spus că iarna aceasta, în tendințe, sunt culorile reci. Dacă până acum doi ani se căutau culorile calde, acum se caută culorile reci și tari, de gri, verde, albastru, mov.

Cât despre tunsorile la modă, acestea sunt cele care „ne stau bine”.

tendinte par

„Se poartă tot ceea ce ne stă bine. Clientele își doresc tunsori care să fie ușor de întreținut, dar totodată se poartă și asimetriile. Dacă până acum se căutau foarte mult accentele în culoare, iarna aceasta vom întâlni foarte multe accente în tunsoare”, a precizat Mihaela Stoian, de la salonul Health and Beauty Center Suceava. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de