Cercetare de piaţă: Numărul de autovehicule noi înmatriculate în Suceava are o creştere de aproape 20 la sută, iar la cele second hand e de 10 la sută


Intră acum și în grupul de

Înmatricularea vehiculelor noi a crescut în 2015 cu 18,68% faţă de anul trecut, în timp ce interesul sucevenilor pentru maşinile second hand s-a majorat cu numai 9,50%, ceea ce plasează judeţul Suceava pe locul 34 la nivel naţional, se arată într-un studiu DWF împreună cu Autoatu.ro.

targ auto

Astfel, în urma unui studiu efectuat pe baza datelor Google din ultimii doi ani, specialiştii DWF împreună cu Autoatu.ro, magazin online de piese auto şi accesorii, au analizat preocuparea exprimată de suceveni pentru principalele categorii de piese auto comandate pe internet.

 

Pentru a avea o imagine de ansamblu a situaţiei din Suceava cu privire la acest domeniu, este important de menţionat că, pe plan local, în 2015, înmatricularea vehiculelor noi a crescut cu 18,68% faţă de anul trecut, în timp ce interesul sucevenilor pentru maşinile second hand s-a majorat cu numai 9,50%. Acest lucru plasează judeţul Suceava pe locul 34 la nivel naţional, cu o creştere mai mare decât cea înregistrată în judeţe precum Constanţa sau Satu Mare.

 

În judeţul Suceava, 79% din totalitatea drumurilor naţionale şi judeţene au fost modernizate până în prezent, ceea ce situează judeţul pe locul 4 la nivel naţional. Analiza Autoatu.ro scoate în evidenţă cele mai frecvente probleme tehnice pe care le au automobilele din Suceava, pe baza evoluţiei interesului local pentru piesele auto online. Categoriile de piese auto care se remarcă sunt: filtrele, sistemul de frânare şi cel de direcţie.

 

Potrivit informaţiilor furnizate de Google din ultimele 12 luni, interesul locuitorilor judeţului Suceava pentru plăcute de frână şi discuri de frână a crescut cu 15,90% faţă de anul anterior, însumând un total de 5,030 de căutări, această categorie de piese auto fiind pe prima poziţie.

 

În ceea ce priveşte sistemul de direcţie, căutările online pentru astfel de produse s-au majorat cu 7,96% spre deosebire de anul trecut, ceea ce indică faptul că vehiculele au avut nevoie de mai multe reparaţii în acest sens.

 

„Studiul relevă că volumele de căutări pentru modelele de filtre de particule, de ulei, de aer etc, au crescut cu 14,84% în ultimul an, când a fost înregistrat un număr de 3,560 căutări”, declara dl. Daniel Deftu, Manager Online Autoatu.ro.

targ autovehicule

Per total, datele Google evidenţiază o diminuare de 15,23% a interesului sucevenilor pentru achiziţionarea unor piese auto online în ultimele 12 luni, acest lucru fiind o dovadă că acest domeniu este într-un posibil colaps, se mai arată în studiul citat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de