Vacanțele petrecute în străinătate iau locul grătarelor de 1 Mai și Rusalii. Sucevenii preferă să viziteze orașe noi, iar proprietarii de pensiuni din județ așteaptă turiști dornici de relaxare și aer curat


Intră acum și în grupul de

În timp ce pensiunile din Bucovina sunt în căutare de turiști care să-și petreacă minivacanțele de 1 Mai și Rusalii într-un ambient rustic, cu bucate și peisaje care îți taie răsuflarea, cererile pentru petrecerea celor două weekend-uri prelungite în afara granițelor țării sunt tot mai multe.

Sfârșitul acestei săptămâni aduce salariaților o zi liberă în plus, ziua de luni, 1 mai, motiv numai bun pentru o minivacanță în familie. Totodată, cei care doresc să se bucure de mai mult timp liber și să călătorească în țară sau străinătate vor avea la începutul lunii iunie cinci zile libere.

Joi, 1 iunie, este declarată zi nelucrătoare, fiind Ziua Copilului, iar în zilele de 4 şi 5 iunie, duminică şi luni, vor fi sărbătorite Rusaliile. Cel mai probabil, și ziua de vineri, 2 iunie, va fi declarată liberă întrucât face legătura cu weekend-ul.

Cei care nu s-au hotărât încă în privința petrecerii celor două minivacanțe au la dispoziție oferte variate, proprietarii de pensiuni, dar și agențiile de turism propunând pachete pentru toate buzunarele, fie la mare, fie la munte, în locuri pitoreşti sau exotice.

Turiștii care vor se relaxeze, să se bucure de farmecul peisajelor din Bucovina, să facă drumeții și să simtă aerul curat și racoros de munte au rezervat din timp, chiar înainte de Paște, pensiunile din județul Suceava pentru petrecerea minivacanței de 1 Mai.

Lucia Piticariu, de la Pensiunea Turistică „Pietrele Arse” din Câmpulung Moldovenesc, a declarat în exclusivitate pentru News Bucovina că în acest sfârșit de săptămână va fi gazda unui grup de turiști din județul Iași, care și-a propus să descopere zona Bucovinei și bunătățile pregătite de gospodarii zonei.

Astfel, turiștii vor fi întâmpinați cum se cuvine, cu tradiționalele plăcinte poale-n brâu, dar și cu afinată, vor servi hribi cu smântână, păstrăvi prăjiți sau fierți în smântână, din păstrăvăria pensiunii, dar și diferite fripturi din carne de miel sau curcan, gătite la ceaun.

Și pentru că data de 1 mai înseamnă și deschiderea sezonului de grătar, turiștii vor avea acces la foișorul din curte astfel încât să se simtă cât mai bine și să plece cu amintiri frumoase.

„Majoritatea celor care vin în zonă preferă drumețiile, să descopere traseele montane și Transrarăul, să viziteze mănăstirile și să se plimbe cu Mocănița la Moldovița”, a declarat Lucia Piticariu.

Aceasta a mai arătat că turiștii se pot relaxa după o zi în care au colindat plaiurile bucovinene la centrul SPA din vecinătatea pensiunii sau pot juca tenis.

În privința costurilor, gazda pensiunii turistice a explicat că o noapte de cazare pentru două persoane, cu mic dejun inclus costă 100 de lei, iar copiii până în 10 ani au gratuitate.

Cât despre minivacanța de Rusalii, Lucia Piticariu a precizat că încă nu s-au făcut rezervări și și-a exprimat convingerea că turiștii care vor dori să calce pragul pensiunii vor fi copleșiți de peisajele și bucatele tradiționale.

Nici agențiile de turism nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de petrecerea unei vacanțe de neuitat.

Astfel, sucevenii care au trecut pragul agenției de turism Paralela 45 au fost atrași de ofertele pentru 1 mai și Rusalii din străinătate, doar o mică parte dintre clienți achiziționând bilete pentru destinații interne precum Băile Felix sau Sovata.

Iuliana Ciubotariu, agent de turism la Paralela 45, a declarat pentru News Bucovina că cele mai solicitate oferte sunt cele de tip city break, în topul preferințelor fiind Veneția și Roma datorită faptului că turiștii au zbor direct de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Totodată, foarte căutate de suceveni sunt și circuitele turistice în Israel, Atena, Copenhaga sau Amsterdam.

„Pentru circuitele turistice în Atena, Copenhaga sau Israel solicitările vin de la persoane peste 45 de ani, cu un buget mediu, tinerii preferând city break-urile”, a declarat Iuliana Ciubotariu.

Dacă pentru o minivacanță în zona Băilor Felix sau Sovata turiștii scot din buzunare între 800 și 900 de lei pentru trei nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus, pentru destinațiile de tip city break costurile pornesc de la 280 de euro pentru două persoane, cu bilete de avion dus-întors și cazare pentru trei nopți, în Veneția sau Roma.

În ceea ce privește costul unui circuit turistic, prețurile pornesc de la 550 de euro de persoană, incluse fiind cazarea într-un hotel de trei stele, timp de cinci sau șase nopți, transport cu avionul dus-întors, iar pentru destinația Copenhaga turiștii pot beneficia de un ghid local și un tur al orașului. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de