Liderul PSD Vatra Dornei, Gheorghe Apetrii, a constatat că în Primăria Vatra Dornei e o automulțumire că toate lucrurile merg foarte bine. El acuză însă lipsa de administrare coerentă și eficientă a acestui municipiu


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Vatra Dornei, Gheorghe Apetrii, a declarat pentru Subiectul Zilei că modul în care conducerea Primăriei Vatra Dornei acționează arată o lipsă de administrare coerentă și eficientă a acestui municipiu și arată că proiecte ale municipalității în derulare au întârzieri foarte mari, iar altele sunt greșit făcute.

Apetrii consideră că din păcate municipiul Vatra Dornei s-a degradat la nivelul de oraș sau chiar comună, iar Primăria este lipsită de transparență în ceea ce privește cheltuirea banului public.

El a spus că în municipiu sunt încă în lucru proiecte prin PNDL 1 care nu au fost finalizate și sunt în întârzieri mari.

Liderul social-democrat dornean a arătat că inclusiv proiectul pentru fluidizarea traficului e greșit făcut și a exemplificat cu o lucrare la o intesecție care apoi a fost refăcută la stadiul inițial pentru că se suprapunea cu un proiect cu finanțare europeană.

Gheorghe Apetrii a declarat că își dorește să colaboreze cu autoritățile din Vatra Dornei și a reclamat că în ultima perioadă nu au mai fost consultări cu PSD chiar dacă acest partid este la guvernare și are posibilități să susțină administrația locală.

„Cred că este o problemă generată de Executiv. S-a ajuns la concluzia nefirească că toate lucrurile merg foarte bine, o automulțumire cu care eu nu sunt de acord”, a spus Apetrii.

El a mai declarat că un alt proiect, prin care se reface fațada Primăriei,  costă 500.000 de euro.

Liderul social-democrat dornean a spus că în acest caz nu s-a încercat să se atragă fonduri europene ca acei 500.000 de euro să fie folosiți pentru cofinanțare la proiecte cu fonduri europene ce ar fi atras cel puțin 5 milioane de euro.

Apetrii a explicat că a devenit mai acid în ultima perioadă pentru că se lucrează în mod pompieristic.

El a spus că speră că Vatra Dornei va trebui să facă eforturi pentru a reveni pe primul loc în turismul sucevean care este acum luat de Gura Humorului, dar că e nevoie de proiecte serioase pentru a se dezvolta.

Apetrii a arătat că acum se constată că proiectele întocmite au fost subevaluate și nu vin constructorii la licitații.

Liderul PSD Vatra Dornei a concluzionat că se vede „o lipsă de administrare coerentă și eficientă a acestui municipiu”.


Intră acum și în grupul de