Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir: Trebuie să facem ceva pentru a opri măcelul de pe drumurile din județul Suceava. Este pentru al treilea an consecutiv când județul ocupă primul loc în țară la accidente mortale și nu s-a făcut nimic


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir, membru în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava a solicitat, marți, măsuri de creștere a siguranței circulației rutiere arătând că județul Suceava este pentru al treilea an pe primul loc în țară la numărul de accidente mortale.

Cușnir a spus la Subiectul Zilei, în comuna Ilișești, unde în decurs de un an au murit șase tineri în accidente rutiere, că e nevoie de marcarea trecerilor pentru pietoni cu alb și cu roșu, cu covor antiderapant înaintea trecerilor de pietoni și construirea de alveole de calmare, așa cum se întâmplă în mai multe țări europene și în județele din vestul României.

El a apreciat că dacă acestea existau probabil că s-ar fi evitat accidentele mortale din ultimul an de pe DN 17 din comuna Ilișești.

„Trebuie o dată și odată atât DRDP Iași, dar și CJ Suceava să înceapă să implementeze și în Suceava proiectul trecerilor de pietoni marcate cu alb și roșu și cu covor antiderapant”, a spus Cușnir.

El crede că județul Suceava este, cel mai probabil, singurul județ din țară fără nicio trecere de pietoni cu covor antiderapant.

Cușnir a spus că nu doar la Ilișești sunt probleme, ci sunt în mai multe zone din județ, iar Poliția nu poate sta cu aparatul radar în fiecare din aceste locații.

  Totodată, Dan Ioan Cușnir a arătat că este nevoie și de alveole de calmare a traficului la intrările în localități, precizând că dacă la intrarea în Ilișești era o asemenea alveolă, poate că nu s-ar mai fi produs accidentul în care cinci tineri au murit în urmă cu un an.

„Odată și odată trebuie să facem ceva pentru a opri măcelul de pe drumurile din județul Suceava”, a spus consilierul județean PSD.

El crede că ar trebui montate radare fixe în locurile periculoase, dar trebuie ca în fiecare loc periculos să se construiască alveole de calmare a traficului, dar și ca trecerile de pietoni să fie marcate corespunzător și să aibă și covor antiderapant.

„Conducerea Consiliului Județean să termine cu festivismele, cu împărțirea medaliilor și diplomelor”, a spus Cușnir care crede că banii ar fi fost mai bine folosiți pentru creșterea siguranței în trafic.

El crede că trebuie pusă presiune și pe Compania Națională de Drumuri care să facă asemenea investiții în județul unde se produc cele mai multe accidente mortale din țară.

„De ce DRDP Cluj, DRDP Brașov și DRDP Timiș construiesc alveole de calmare a traficului pe drumurile naționale și DRDP Iași nu face acest lucru în județul care are cei mai mulți morți an de an”, a spus Cușnir. (N.B.)


Intră acum și în grupul de