Fostul prefect, Alexandru Băişanu, şi-a lansat noua sa carte


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect al judeţului, Alexandru Ştefan Băişanu, actualmente membru marcant al PNL Suceava (preşedinte interimar al organizaţiei municipale) şi-a lansat luni, la prânz, ultima realizare în materie de literatură-ştiinţifică. Cartea lansată în prezenţa a aproximativ 100 de persoane a fost scrisă în colaborare cu Cristian HOCIUNG şi se numeşte „Judeţul Suceava – riscuri şi vulnerabilităţi. Fenomene excepţionale de risc”. Cei prezenţi, în mare parte membri ai ISU Suceava, colegi de altfel cu Cristian Hociung, au ţinut să aprecieze volumul şi să comenteze despre acesta că este unul la graniţa dintre ştiinţa exactă şi literatură, dar că poate fi citit de fanii ambelor categorii.

Alexandru Băişanu a spus la lansare că Suceava este unul dintre judeţele mult încercate de fenomenele metorologice importante şi că birul pentru lipsa de implicare a autorităţilor în prevenirea pagubelor îl reprezintă numărul mare de morţi din ultimii ani produs la inundaţiile ce au avut loc. Băişanu a cerut factorilor implicaţi în prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor să analizeze datele prezentate în carte şi să ia măsuri cât de repede se poate, făcând totodată şi un apel către guvernanţi în vederea alocării de sume importante de bani judeţului Suceava pentru demararea programului de prevenţie a evenimentelor nedorite.

La rândul său, Cristian Hociung a spus audienţei, sub imperiul emoţiei, că întreaga muncă o dedică celor de la ISU Suceava. El a spus că este conştient de valoarea şi autenticitatea informaţiilor prezentate şi a exprimat speranţa că cele puse pe hârtie vor fi de folos comunităţilor din judeţ, care au parte de probleme în cazul în care vremea îşi face de cap.


Intră acum și în grupul de