Primarul Sucevei, Ion Lungu, pe locul doi în preferințele de vot ale sucevenilor. Vezi cine îl poate învinge în alegeri


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, ar fi învins în alegerile locale de managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, dacă acesta și-ar depune candidatura ca independent pentru funcția de primar, indică un sondaj efectuat de sociologul Adrian Botezatu la comanda News Bucovina.

Astfel, la întrebarea „Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru funcția de primar al  Suceavei, pe cine ați vota?” răspunsurile au fost

Vasile Rîmbu – manager Spitalul Județean Suceava

Vasile Rîmbuindependent                                          34%

Ion Lungu PNL                                                            23%

Dan Ioan Cușnir PSD                                                     5%

Ștefan Alexandru Băișanu ALDE                                 16%

Cătălin Nechifor PRO România                                  4%

Marian Andronache PMP                                              1%

Altul                                                                               3%

Nu știu                                                                          14%

Sociologul Adrian Botezatu a explicat că procentul de suceveni care l-ar vota pe Vasile Rîmbu arată că acesta este văzut ca cea mai bună variantă de dezvoltare a acestui oraș. Totodată, o mare parte din electorat este dezamăgit de partidele politice și ar vota un independent care a dovedit prin ceea ce a făcut că are capacitatea de administrare, dar și că se dorește o schimbare în fruntea Primăriei Suceava.

Ion Lungu – primarul Sucevei

El consideră că Ion Lungu și-a păstrat electoratul liberal, dar nu exclude ca acesta să mai aibă capacitatea să crească din nou în campania electorală.

În ceea ce privește pe Alexandru Băișanu din partea ALDE, Adrian Botezatu a explicat că acesta și-a crescut în ultimii ani notorietatea și că este în continuare un candidat care poate crea probleme.

Alexandru Baisanu – liderul județean al ALDE Suceava

Sociologul Adrian Botezatu a explicat scorul de doar 5 la sută pentru liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir prin prisma faptului că acesta nu se comportă public ca un social-democrat autentic, având mai mult apariții și un discurs de tip „#rezist”, care nu se pliază pe electoratul PSD, dar că în alegeri, unde votanții PSD merg pe linia partidului, ar putea să atragă și voturi din zona mai radicală.

Dan Ioan Cușnir – liderul municipal al PSD Suceava

Despre intenția de vot pentru candidatul Cătălin Nechifor din partea Pro România scorul de 4 la sută este unul mulțumitor, a spus sociologul, menționând că Nechifor nu este văzut drept candidat al formațiunii care încă nu are nici măcar o organizație bine definită la nivelul municipiului Suceava.

Cătălin Nechifor – liderul județean al Pro-România

Adrian Botezatu a apreciat însă ca modestă intenția de vot pentru viceprimarul PMP Marian Andronache, dar o pune pe faptul că acesta a fost mai mult în umbra actualului primar și nu a reușit să convingă că are o altă viziune față de administrația locală.

Marian Andronache – liderul județean al PMP Suceava

„Ceea ce am măsurat acum este o fotografie de moment care poate transmite și o tendință a electoratului sucevean spre alt tip de primar decât cel pe care îl avem astăzi. Situația va evolua după alegerile prezidențiale într-o direcție sau alta”, a spus Adrian Botezatu.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-6 aprilie pe un număr de 1056 de subiecți, din municipiul Suceava, prin interviuri față în față, având o marjă de eroare de +-3% (T.B.)


Intră acum și în grupul de