VIDEO Ministrul Apelor și Pădurilor, coordonator la cimentat borna de la kilometrul zero al Via Transilvanica. După ce oficialii au pus câte un cancioc de ciment el a îndemnat câteva fete să sprijine acțiunea, dar cu grijă să nu se murdărească. Flutur i-a spus că nu e treaba copilașilor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, starețul Mănăstirii Putna, Velnic Melschisedec, actorul Marcel Iureș, directorul Romsilva, prefectul Mirela Adomnicăi, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheș, primarul de Putna, Gheorghe Coroamă, directorul Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, dar și un grup de copii, au cimentat, luni, borna de la kilometrul zero al Via Transilvanica, la Putna, alături de Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, inițiatorul proiectului.

Acțiunea a început cu o scurtă rugăciune a starețului mănăstirii Putna, după care oficialitățile au pus primul cancioc de ciment.

Ministrul Deneș era cel care dădea indicații privind umplerea locului lăsat special pentru cimentare.

”E datoria noastră să o umplem”, spunea ministrul, iar președintele Flutur s-a oferit să rămână el „la aparat”.

După ce a văzut că este mult de umplut, ministrul i-a invitat și pe copiii care i-au întâmpinat în fața mănăstirii să pună și ei ciment la această bornă și a îndemnat să fie oferită câte o mistrie fetelor care să pună ciment, motivând că s-au lăudat că merg la fân și că mănâncă bio.

El a avut grijă ca fetele, îmbrăcate în costume populare, să nu se murdărească și le-a felicitat.

Directorul RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a îndemnat și el copiii să contribuie la cimentarea bornei.

„Noi trebuie să facem treaba până la capăt. Nu avem cui o lăsa. Voi sunteți harnici”, a spus Mihăilescu.

În schimb, președintele Gheorghe Flutur a spus că nu trebuie lăsați copilașii să facă această activitate.

Vezi video

Despre lansarea Via Transilvanica în județul Suceava News Bucovina a scris aici


Intră acum și în grupul de