Cele mai inspirate idei despre cum să-ți amenajezi balconul


Intră acum și în grupul de

Decorarea unui balcon dintr-un apartament nu trebuie să fie sinonimă cu simpla așezare a unei mese și a câtorva scaune. Cu puțină planificare și gândire, acest spațiu poate deveni noul tău loc preferat pentru a-ți petrece timpul.

Balconul este, de obicei, ultimul spațiu pe care îl iei in considerare atunci când planifici o renovare în casa ta. De multe ori este trecut cu vederea, însă balconul este un spațiu foarte important și reprezintă un avantaj deosebit pentru un apartament. În funcție de mărime, formă și aspect, există mai multe strategii de decorare pe care le poți adopta.

Mai departe vei afla cum să decorezi un balcon de apartament cu o inspirație profesionistă, transformându-l într-un loc de vis. Cu puțină creativitate, poți crea o oază de liniște și relaxare, un loc plăcut și util.

Iată câteva metode de a decora eficient balconul

Pe măsură ce creezi design-ul, ține cont de următoarele:

  • Gândește-te la proporție: în spații mici, dimensiunea este importantă. În acest caz, vei dori să te asiguri că mobilierul este dimensionat corespunzător pentru balconul tău. Mobilierul mic și multfuncțional este cel mai potrivit atunci când spațiul este limitat.
  • Straturile sunt esențiale pentru a finaliza orice tip de design. Într-un spațiu de balcon, poți face acest lucru prin încorporarea unei varietăți de materiale. Poți lua în considerare adăugarea unui covor, a unor perne și chiar a unei pături. Adăugarea unui covor oferă un sentiment de profunzime și complexitate spațiului.
  • Iluminarea: Lumina este un element crucial pentru a transforma spațiul într-un loc relaxant. Indiferent dacă balconul este închis sau nu, trebuie să te asiguri că este bine iluminat. Există mai multe variante pe care le poți încerca: folosește felinare sau leduri pe care le poți atârna pe pereți ori ceva mai simplu, cum ar fi o lampă.
  • Nu-ți fie teamă să te joci cu nuanțele. Folosește culori aprinse pe un fundal neutru. Alege un mobilier simplu și decorațiuni colorate pentru a da iluzia de mai mult spațiu.
  • Când nu ai prea mult loc la dispoziție, folosește forme neobișnuite pentru a obține o imagine interesantă. Spre exemplu, poți așeza o măsuță din lemn pentru cafea și un suport tip cărucior pentru flori pentru a depozita cu ușurință lucrurile în locurile dorite. Poți găsi roți potrivite pentru cărucioare și mobilă pe magnetcenter.ro, site-ul pe care vei găsi toate categoriile de produse de care ai nevoie.
  • Gândește-te la crearea unei grădini dacă ai plante sau un loc destinat pentru un colț verde. Poți transforma spațiul într-o oază de liniște, de prospețime, plină de culoare. Agață plantele pe pereți, pe balustrade, pe mese sau pur și simplu le poți așeza pe podea, oriunde există spațiu liber.

Un balcon amenajat eficient, cu o vedere frumoasă poate fi ca o oază răcoritoare, un refugiu relaxant. Vei avea nevoie de un scaun confortabil sau de un șezlong, câteva perne și un decor frumos în jurul tău. Află cum poți decora un balcon de dimensiuni mici și care sunt ideile care te vor ajuta să transformi acest loc într-un tărâm de relaxare.

Există nenumărate moduri de a-ți folosi stilul personal pentru a crea un balcon de apartament uimitor, indiferent cât de mic este. Cu aceste sfaturi și idei, te poți simți încrezător în proiectarea balconului mult visat. (S.C)

Sursă foto: www.shutterstock.com


Intră acum și în grupul de