Președintele Clubului Foresta vrea ca în patru ani echipa să forțeze intrarea în Liga 1. El vrea să aducă în retur șase noi jucători și speră să obțină promovarea după ce s-a redus semnificativ distanța față de lider//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Andrei Ciutac, președintele clubului Foresta Suceava a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că obiectivul principal al său este promovarea în prima ligă, dar că acum se concentrează pe promovarea în Liga a doua.

„Avem o un lot pe care noi îl considerăm valoros, și odată cu venirea domnului Grigoraș la Suceava, după câteva jocuri în care nu a putut face mai mult decât să-i motiveze pe jucători din punct de vedere psihic și să le insufle acea mentalitate de jucători învingători, acesta a reușit să-și pună amprenta și asupra jocului.  De la etapă la etapă jocul a crescut astfel încât am ajuns ca în ultimele șapte etape să avem tot atâtea victorii”; a spus Ciutac.

El a amintit că a fost un moment foarte greu după etapa a șaptea când Foresta a pierdut la Ceahlăul Piatra Neamț cu 5-1, apreciind că a fost cel mai greu moment al turului.

In 4 ani Foresta Va fi in Liga 1

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 3. Dezember 2019

Președintele Foresta a menționat că după acel meci a luat câteva măsuri în lot, fiind reziliate patru contracte și avertizați jucătorii că dacă doresc să contribuie la promovarea echipei să o facă mai ales că sunt condiții foarte bune la Suceava de cazare, masă, antrenament și că trebuie să demonstreze că pot face parte din echipă.

„Cu sprijinul domnului Grigoraș și cu aportul pe care aceasta și l-a adus lucrurile s-au așezat ușor-ușor și rezultatele nu au întârziat să apară”, a spus Ciutac.

El a recunoscut că patru puncte distanță de liderul grupei sunt greu de recuperat, dar că este încrezător pentru că după ce din etapa a 11-a când diferența față de Aerostar era de 10 puncte, până la finalul turului s-au recuperat șase puncte și speră ca în retur să fie recuperate și celelalte patru puncte urmând să fie și meciul direct.

Andrei Ciutac a spus că obiectivul pe termen lung este ca echipa din Suceava să intre în prima ligă.

„Dacă vom reuși să promovăm în acest sezon vom avea nevoie de un sezon sau două la nivelul Ligii a doua pentru că și acolo nivelul este ridicat, sunt cluburi de tradiție, sunt cluburi cu susținere financiară puternică”, a spus Ciutac.

„Îmi doresc ca în maxim patru ani să forțăm promovarea în Liga 1”, a declarat președintele Foresta.

El a spus că din punct de vedere financiar clubul este mult mai stabil, față de perioada din returul sezonului 2016-2017 din Liga a doua când a venit cu bani de-acasă.

Ciutac a  mai spus că echipa a început campionatul cu un lot de 22 de jucători, dar că au fost reziliate contracte din motive de indisciplină sau de suspiciuni de aranjamente, iar ultimele meciuri au fost abordate cu 15-16 jucători.

Președintele Clubului Foresta a mai anunțat că se află în negocieri cu șase jucători pentru a fi incluși în lotul echipei din returul campionatului, dar a evitat să dea mai multe amănunte. (T.B.)


Intră acum și în grupul de