Cușnir: Sucevenii, în loc să primească proiecte reale de dezvoltare primesc beculețe colorate. Tuturor ne plac beculețele, dar să nu uităm că populismul a venit înaintea dezvoltării. Suceava e în moarte clinică, dar i se face tratament cu botox.


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în loc să ia măsuri pentru dezvoltarea municipiul Suceava, actuala administrație se mulțumește cu măsuri populiste, fără să propună proiecte curajoase care să ducă la dezvoltare.

„Cred că sucevenii ar trebui să învețe să nu mai accepte și să nu se mai mulțumească cu ceea ce li se oferă. Sucevenii ar trebui să primească ceea ce-și doresc, ceea ce merită pentru că acest oraș, această comunitate merită dezvoltare”, a spus Cușnir.

El a precizat că cei doi piloni care duc la dezvoltare sunt educația și infrastructura.

„În loc să primească proiecte reale de infrastructură, sucevenii primesc beculețe colorate. Cu toții ne bucurăm, ne place magia beculețelor colorate, dar să nu uităm nicio clipă că populismul în Suceava a venit înaintea dezvoltării”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că marile proiecte au fost pasate de la un an la altul, de la un mandat la altul.

„Suceava e ca o femeie care a fost frumoasă, este în drumul spre groapă, dar i se fac operații estetice. Suceava e în moarte clinică, dar i se face tratament cu botox”, a spus Cușnir.

Liderul social democrat a explicat că în loc să se repare problemele majore de infrastructură, în loc să se rezolve problema traficului supra-aglomerat, a parcărilor, a transportului public, lipsa locurilor unde sucevenii se pot plimba, face sport sau alerga, actuala administrație se ocupă doar de beculețe colorate.

„În loc să ia măsuri pentru dezvoltarea orașului, cei care conduc Suceava de 16 ani au luat doar măsuri populiste. Lungu și Harșovschi se află într-un cerc vicios al măsurilor populiste în loc să fie într-un cerc victorios, greu la început. Cercul vicios trebuie înlocuit cu cercul victorios. Intri în acel cerc victorios când ai curajul să iei măsuri care duc la dezvoltare. Acele măsuri sunt nepopulare la început, dar comunitatea le înțelege, le percepe și începe să fie participativă”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de