Municipalitatea dorneană lucrează la un proiect de regularizare a cursurilor de apă din zonă


Intră acum și în grupul de

Toate cursurile de apă din municipiul Vatra Dornei vor trebui supuse unor lucrări de regularizare, în condiţiile în care, potrivit primarului Ioan Moraru, în ultimele două săptămâni, zona centrală a municipiului a fost inundată de trei ori în urma ploilor abundente care au adus de pe versanţi cantităţi mari de aluviuni, iar costurile pentru îndepărtarea acestora se ridică la 150.000 de lei. „Toate firele de apă ce vin din amonte şi se varsă în Dorna, Bistriţa şi Neagra vor trebui captate şi regularizate”, a spus edilul dornean.

Moraru a anunţat că în prezent lucrează la un proiect integrat de regularizare a acestor cursuri de apă şi care ar urma să fie depus pentru finanţare pe POS Mediu. „Dorim să facem şi un şanţ de gardă, de jur împrejurul oraşului, pe dealuri, ca la iazurile de decantare, care să preia aluviunile şi să ghideze scurgerea apelor”, a explicat primarul municipiului Vatra Dornei.

El şi-a exprimat speranţa că proiectul ar putea fi depus în vederea aprobării finanţării până la sfârşitul acestui an astfel încât lucrările să poată începe în 2010.


Intră acum și în grupul de