Jaf in stil mafiot la Voitinel. Adevar sau inscenare? (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Toate formele de media au vuit duminică după – amiază când o ştire de ultimă oră a intrat în atenţia jurnaliştilor : primăriţa de la Voitinel, Maria Pleşca, a fost tâlhărită în propria casă pe când nimeni în afară de dânsa nu se afla la domiciliu. Patru persoane cu cagule pe faţă, susţine victima, au tăbărât peste sărmana femeie şi prin ameninţări şi lovituri cu „patul unui pistol” tâlharii au plecat cu banii. În scurt timp poliţiştii , prin metode specifice, au reuşit prinderea şi reţinerea unuia dintre făptaşi. De acum încep întrebările.

Şi dacă vreţi să ştiţi, nu sunt puţine la număr. Povestea în sine şi lacrimile sărmanei femei chiar şi după mai bine de 40 de ore de la întâmplare te fac să te cutremuri. Într-o ţară democrată şi liberă, nu poţi fi în siguranţă nici măcar în propria casă, unde în mijloc de noapte intră peste tine tot felul de tâlhari, te ameninţă cu pistolul, te leagă şi apoi te şi fură.

Dar totuşi ! Că poate or fi venit numai în vizită pe la ora două noaptea! Apoi, conform declaraţiilor victimei, recte doamna primar din Voitinel, în miezul nopţii fiind singură acasă (soţul, şef de post în Gălăneşti era în misiune iar fiul pe drum către un aeroport din ţară de unde trebuia să zboare în străinătate) a lăsat uşa de la casă deschisă. Aşa a declarat şi aşa spun şi cercetările efectuate de poliţişti care nu au găsit nici o urmă de forţare a căilor de acces. Mai apoi doamna Pleşca spune că hoţii, 4 la număr şi cu cagule pe faţă, au legat-o fedeleş de mâini şi de picioare şi au ameninţat-o cu pistolul.

Da! Dar când te leagă cineva cu siguranţă nu îţi lasă mâinile în faţă, că fiecare dintre infractori fie el cât de mic tot s-a mai uitat la un film de acţiune de pe micul ecran în care a văzut cum procedează „bandiţii” şi în nici un caz nu te leagă de mâini şi de picioare în faţa corpului pentru ca în orice moment să poţi să te dezlegi sau să te incomodeze cât mai puţin.

Mai mult, după ce doamna primar a mărturisit infractorilor unde se află toate lucrurile de preţ din casă şi unde ţine banii, răufăcătorii au hotărât să fure doar 4000 de lei din poşeta femeii şi să lase în urmă cutia cu bijuterii, ceilalţi bani puşi prin sertarele din casă, laptop-urile aflate lângă poşetă şi celelalte lucruri de preţ de prin odăi pentru că vila ridicată chiar la marginea localităţii are mai mult de 7 camere şi două garaje.

Pe de altă parte, loviturile provocate de patul unui pistol sunt foarte puternice şi cu siguranţă îl lasă pe orice încasator de astfel de lovituri fără cunoştinţă mai ales dacă sunt aplicate aşa cum spune victima în zona capului. Doamna primar a fost tot timpul lucidă şi ştie ce s-a întâmplat. Poate că loviturile nu şi-au atins ţinta! La final, cireaşa de pe tortul jafului o reprezintă saltul de la balconul casei pe care doamna primar l-a efectuat după ce hoţii au plecat şi ea nu a mai auzit nici un zgomot.

De ce a sărit? Pentru a ajunge la maşina din curte proprietate a soţului care i-a spus înainte de a pleca în misiune că dacă are nevoie de maşină, în timpul nopţii cu pricina, să o folosească pe a lui că „i-a lăsat cheia în contact”. A folosit-o şi a condus terifiată până la sediul Primăriei unde întâlnindu-se cu paznicul l-a rugat să sune la poliţie.

Păi care poliţie?! Că era în misiune din fir a păr împreună … şi cu soţul doamnei. Lasând deoparte gravitatea evenimentului, dacă a fost să fie cu adevărat un jaf în stil mafiot ne bucurăm că primarul din Voitinel a scăpat cu viaţă, cunoscut fiind faptul că astfel de jafuri se lasă de obicei cu întâmplări mult mai grave. Poliţia a intrat imediat în acţiune, şi în scurt timp a reuşit reţinerea unuia dintre autori care vorba unui coleg de breaslă „nici măcar nu a vrut să recunoască” .


Intră acum și în grupul de