Secretarul general al PMP Suceava, Anca Gâtlan: Dacă noi, ca cetățeni, ne dorim o schimbare, trebuie să spunem cât se poate de tare lucrul acesta. Modalitatea în care o putem spune este în ziua votului cu ștampila în mână


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PMP Suceava, Anca Gâtlan, a declarat la Ora de politică de la News Bucovina, că în perioada următoare va trebui pus accentul pe restararea economiei Sucevei și a turismului, iar dacă este dorită o schimbare sucevenii o vor putea face cu ștampila în mână în ziua votului.

Gâtlan a spus că este nevoie, cât mai repede, să se iasă din amorțire.

„Trebuie să ne dezghețăm și să ieșim din perioada de amorțire. Principala modalitate este să redevenim activi. E nevoie de măsuri care să restarteze economia orașului, a județului și a țării”, a spus Anca Gâtlan.

Secretarul general al PMP Suceava a arătat că trebuie pus mare accent pe sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii,dat și pe cele mari.

„Să restartăm mediul economic, să sprijinim afacerile locale și turismul local. Turismul în Bucovina, să nu uităm, este o ramură pe care se sprijină mult din punct de vedere financiar foarte mult pe antreprenori și să nu uităm de educație”, a arătat Gâtlan.

Ea a spus că măsurile luate în județul Suceava pe perioada stării de urgență au fost necesare, dar a subliniat că ar fi trebuit să se adopte unele măsuri în ceea ce privește susținerea turismului din Bucovina, dar și partea economică.

„Rămânem la colț chiar dacă a trecut pericolul și cazurile s-au împuținat simțitor. Rămânem la colț pentru că s-a creat o panică generală. Discutam cu mulți prieteni din sudul țării, mulți prieteni care sunt în afară și care și-a fi dorit anul acesta să viziteze Bucovina și România și, probabil, vin în România, dar le e frică să mai viziteze Bucovina pentru că au auzit că în Suceava lucrurile au fost foarte grave”, a spus Gâtlan care crede că perioada aceasta grea trece și că va trebui ca toți să contribuie la restartul economiei.

Ea și-a exprimat încrederea că sucevenii vor afla ce s-a întâmplat, ce nu a fost bine și care sunt vinovații.

Gâtlan spune că trebuie lămurită situația testărilor și dacă starea de carantină a fost impusă justificat sau nejustificat.

„Anul 2020 e presărat cu de toate. Am început cu o pandemie și trebuie să finalizăm cu alegeri. Aleșii locali trebuie să fie revalidați de cetățeni dacă vor să-și continue mandatele.Patru ani au trecut, timpul nu se mai poate da înapoi, dar și memoria are rolul ei”, a spus Anca Gâtlan.

Ea consideră că sucevenii nu sunt oameni naivi.

„Sucevenii au văzut, au luat la cunoștință, au gândit și vor vota în măsura în care după opinia lor a fost bine sau a fost greșit, iar persoanele care vor lua deciziile vor fi desemnate de cetățeni. Important este ca oamenii să înțeleagă ce s-a făcut bine, ce s-ar fi putut face mult mai bine și să vadă care sunt partidele politice care au în rândul lor oameni care sunt capabili să își spună cuvântul la masa decizională în continuare și să vină cu inițiative pentru binele cetățenilor”, a spus Gâtlan.

Ea a spus că și-ar dori ca toată lumea să-și dea mâna și toți oamenii capabili să spună care sunt soluțiile și să fie puse în practică indiferent de culoarea politică, dar a recunoscut că în realitate e mai greu și că va trebui ca fiecare să-și prezinte proiectele iar oamenii să aleagă în consecință.

„E nevoie de lucruri concrete și nu cai verzi pe pereți. Trebuie să se termine cu populismul acesta ieftin și cu demagogia. Trebuie să punem mâna la treabă. Trebuie să ne suflecăm mânecile, să punem mâna la treabă, iar dacă noi, ca cetățeni, ne dorim o schimbare, trebuie să spunem cât se poate de tare lucrul acesta. Modalitatea în care o putem spune este în ziua votului cu ștampila în mână”, a spus Anca Gâtlan.


Intră acum și în grupul de