Marian Andronache(PMP): Suceava este un oraș încorsetat și care nu se poate dezvolta pentru că încă se face agricultură pe 700 de hectare. Avem un proiect deja conturat pentru amenajarea zonei terenurilor Stațiunii de Cercetări Agricole


Intră acum și în grupul de

Candidatul PMP la funcția de primar al Sucevei, viceprimarul Marian Andronescu, a prezentat, vineri, la Flash-interviu la News Bucovina proiectul său de dezvoltare a municipiului Suceava care presupune obținerea unei suprafețe de cel puțin 250 de hectare administrată de Stațiunea de Cercetări Agricole.

„Suceava este un oraș care nu se poate dezvolta. Suceava este un oraș încorsetat pentru că este blocat și se fac blocuri oriunde se găsește un mic spațiu. Nu ai un teren pentru a face dezvoltare așa cum trebuie, pentru spitalul municipal, pentru a oferi universității pentru facultatea de medicină, să facem centrul de îngrijire a persoanelor în vârstă. De ce? Pentru că în Suceava încă se face agricultură pe 700 de hectare de teren pentru care nimeni nu plătește taxe”, a spus Andronache făcând referire la terenurile Stațiunii de Cercetări Agricole.

El a arătat că este convins că nu există niciun municipiu reședință de județ în țară unde să se facă agricultură cum se face în Suceava.

„Noi ne plângem că nu avem cum să ne dezvoltăm. Dacă s-ar face cercetare, aș mai spune, dar nu se face cercetare”, a declarat candidatul PMP.

Flash interviu de la Iazul ICAR din Suceava

Marian Andronache vrea sa demonstreze ca se poate ca Suceava sa aiba un cartier nou

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 25 septembrie 2020

El a spus că în această zonă s-ar putea face o zonă de agrement spectaculoasă, cu un adevărat aqua-park, în jurul iazului ICAR arătând că zona de agrement Tătărași este mică,  zona de agrement din apropierea râului Suceava poate să dispară dacă sunt inundații, iar zona parcului Șipote nu permite dezvoltări, ci doar construcții ușoare, urmând să fie o oază de liniște a orașului.

Marian Andronache a spus că tot prin această zonă se poate face un drum care să facă legătura între drumul european și Ipotești ceea ce ar fludiza foarte mult traficul prin oraș.

„Terenul acesta ar trebui să fie în administrarea municipiului Suceava”, a afirmat Andronache.

El a spus că, la solicitarea municipalității s-au mai dat suprafețe de teren, respectiv pentru cimitir 5 ha, pentru zona ANL 2 ha și 12 ha pentru construcțiile săli polivalente.

„E absolut necesar să preluăm aceste terenuri de la Stațiunea de Cercetări Agricole pentru ca Suceava să înainteze, să se dezvolte. Dacă tot primim teren pe bucățele nu putem vorbi de dezvoltare”, a declarat Marian Andronache.

El a explicat că se va realiza un Plan Urbanistic Zonal ce va prevedea diverse construcții pe circa 50 de ha, respectiv spitalul municipal, centrul de îngrijire pentru vârstnici, blocuri ANL, parcare mare pentru TIR-uri, piața en-gros cu hotel pentru comercianți, dar pe 200 de hectare vor fi amenajate spații verzi și o zonă de agrement.

Candidatul PMP a adăugat că deja a elaborat un proiect de amenajare a zonei și că speră că va fi și realizat.

Andronache a spus că acum, în Suceava sunt 252 de ha de spații verzi, iar cu cele 147 primite prin HG se depășește media de spații verzi minimă necesară, dar că este absolut necesară o zonă amenajată corespunzător pe actualele terenuri agricole.

„Inevitabil aceste lucruri trebuie să se întâmple”, a spus candidatul PMP.

El a amintit că în 2016 propunea preluarea Parcului Șipote și că acum a fost emisă Hotărârea de Guvern în acest sens și consideră că la fel se poate face și cu această zonă.


Intră acum și în grupul de