Vals de ianuarie


Intră acum și în grupul de

Bucurie şi bună dispoziţie! Asta şi-au propus să transmită membrii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat din Botoşani sucevenilor care, joi seară, au ales să-şi lase grijile acasă şi să ocupe un loc în Sala mare a Casei de Cultură din municipiu pentru a lua parte la un exerciţiu de imaginaţie.

Recent întoarsă de pe meleaguri spaniole, prestigioasa Orchestră a Filarmonicii botoşănene a susţinut, aşa cum obişnuieşte la fiecare început de an, un “Concert pentru Anul Nou 2010”. Sub bagheta simpaticului dirijor spaniol Alfonso Saura, artiştii instrumentişti şi-au acompaniat invitaţii de seamă: renumita soprană Nicoleta Chirilă, solistă a Operei din Braşov, şi tenorul Operei Române din Iaşi,Cosmin Marcovici.

“Poftiţi la vals!”, a fost invitaţia lansată încă de la început de moderatoarea evenimentului, actriţa Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoşani, Dana Bucătaru, care a avut grijă să-şi introducă spectatorii în atmosfera propice relaxării şi visării. “Dacă nu ar fi apărut valsul, un dans lasciv şi nepermis de îndrăzneţ, am fi dansat în grup şi niciodată în doi”, a evidenţiat tânăra prezentatoare.

În programul spectacolului, s-au regăsit pagini orchestrale celebre, arii şi duete din opere de Strauss, Verdi, Delibes, Leoncavallo, Lehár, Von Suppé, Puccini şi Offenbach.

Pe ritmuri de vals sau de polcă, visarea melomanilor suceveni a fost întreruptă doar de cele două microrecitaluri actoriceşti, înterpretate de actriţa Valentina Fătu, “văduva veselă” a Teatrului de Revistă “Constantin Tanase” din Bucureşti, care a asigurat sănătoasa porţie de râs.

Din repertoriul de excepţie al orchestrei nu putea lipsi celebrul vals „Frumoasa Dunăre albastră” care a îndemnat pentru ultima oară la visare în paşi de dans, pentru ca în final, “Marşul lui Radetzky” să-i “impregneze” definitiv de bucurie şi bună dispoziţie pe cei prezenţi.

Valsuri de ianuarie, cu sala plină…


Intră acum și în grupul de