Cătălin Nechifor: Klaus Iohannis promulgă legea Autostrăzii Nordului, iar premierul Orban spune că va fi drum expres sau interjudețean. Ce să ne așteptăm de la liberalii care inaugurează șosele de centură neterminate sau care au lăsat drumul județean cu șanț de 2 metri în loc de acostament?


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, la Flash Interviu de la News Bucovina că promisiunile electorale ale PNL privind realizarea a o mie de kilometri de autostradă sunt greu de înghițit mai ales că dovedesc mult populism prin inaugurări de centuri ocolitoare neterminate, cum sunt cele de la Suceava și Rădăuți, sau că nu reușesc să acopere șanțurile făcute în campania electorală pentru alegerile locale de pe marginea drumului județean care trebuia să fie deja modernizat.

„Am fost inițiator al Legii Autostrăzii Nordului în urmă cu doi ani. A trecut în Parlament cu vot final, și, în final a promulgat-o și președintele Iohannis. Ce să vezi? Domnul Orban, când vine și inaugurează centura Rădăuțiului(…) spune că vedem ce va fi Autostrada Nordului, poate va fi drum expres, poate va fi drum interjudețean. Habar nu au despre ce vorbesc”, a spus Nechifor.

Deputatul Pro România a subliniat că în guvernarea Victor Ponta s-a reușit modernizarea drumului Suceava-Botoșani în șase luni și că sunt deja cinci ani de atunci și drumul este impecabil în continuare.

El a apreciat că lucrurile acum sunt absolut ciudate în țară.

„Trăim într-o țară absolut ciudată. Dăm lege și avem lege și pentru Autostrada Unirii, de doi ani e valabilă legea respectivă și nu au făcut un centimetru. Centura Rădăuțiului s-a terminat în 9 ani de zile, și e 16 kilometri, iar centura Sucevei, în 13 ani și  nu e gata nici centura Rădăuțiului și nici a Sucevei”, a spus Nechifor.

Pro România la Flash Interviul Zilei

Deputatul Cătălin Nechifor – ce are cu adevărat nevoie județul Suceava ca să demareze dezvoltarea?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 25 noiembrie 2020

El a amintit că lucrările la modernizarea drumului județean spre județul Iași s-au oprit exact după alegerile locale și că au rămas pe marginea drumului șanțuri de doi metri în loc de acostament cu riscuri majore pentru siguranța circulației.

Nechifor a spus că deja din această cauză s-au produs accidente pe acest drum și încă nu s-a format polei sau ghețuș.

Deputatul Pro România a amintit că acest drum al cărui proiect la lăsat „la cheie” în 2016 la Consiliul Județean Suceava trebuia să fie deja finalizat, dar că abia s-au urnit lucrările.

El a mai spus că în același stadiu e și proiectul de reabilitate și extindere a rețelelor de apă și canalizare și stațiilor de epurare din județ de peste 200 de milioane de euro și că în ceea ce privește Aeroportul Suceava unde, în calitate e președinte al CJ Suceava a făcut toate investițiile de modernizare, de cinci ani Romatsa nu montează aparatura nouă.

Liderul Pro România a apreciat că pentru dezvoltare este nevoie de parlamentari care să nu se preocupe doar de gâlceavă politică.

Cătălin Nechifor a remarcat că președintele Klaus Iohannis atacă PSD, uitând că în 2009 a fost propunerea lui Mircea Geoană pentru funcția de prim ministru, iar în timpul Guvernului Victor Ponta, el era cel care împreună cu Liviu Dragnea se ocupau de proiectul de regionalizare.

„S-a ales praful și de acest proiect”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de