Expozitie internationala de fotografie, in holul Palatului Administrativ din Suceava


Intră acum și în grupul de

În holul Consiliului Judeţean, a fost vernisată, joi, expoziţia internaţională de fotografie „Ideea mea despre frontierele din Europa”, organizată de CJ Suceava în parteneriat cu Departamentul de Nord din Franţa.

Expoziţia cuprinde un număr de 25 de fotografii premiate la Concursul de fotografie „Ideea mea despre frontierele din Europa”, reprezentând câte 5 autori din 5 ţări. Printre fotografii expozanţi se numără şi 5 tineri suceveni, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, care au reprezentat Suceava şi la expoziţia de fotografie organizată în cadrul manifestărilor “Lille 3000”.

Concursul s-a desfăşurat simultan în judeţul Suceava, voievodatul Lodz din Polonia, municipiul Varna din Bulgaria, comitatul Baranya din Ungaria şi Departamentul de Nord din Franţa.

Ideile micilor fotografi despre frontierele europene, transpuse în fotografii

Cele 25 de fotografii, care aparţin unui număr de 25 de tineri fotografi din 5 ţări diferite, reprezintă ideile unui copil despre ce înseamnă pentru el “graniţa”, “frontiera”. Astfel, pot fi admirate fotografii care prezintă “frontiera” ca fiind despărţirea dintre un copil şi mamă, care este plecată la muncă în străinătate, sau imagini care prezintă graniţa ca fiind o linie marcată peste care nu este permis să treci. Există deasemenea autori, copii, care nu se lasă intimidaţi de aceste bariere şi văd Europa ca fiind un spaţiu nedelimitat, care permite stabilirea de noi prietenii şi explorarea unor noi locuri.

Menţionăm şi faptul că fiecare imagine expusă este prezentată în cinci limbi oficiale, ale ţărilor implicate în proiect, România, Franţa, Ungaria, Bulgaria şi Polonia. Astfel, cei care vizionează fotografiile beneficiază şi de prezentarea viziunii autorilor.

Expoziţia a fost prezentă de Victor T. Rusu, reprezentantul Centrului Cultural Bucovina, iar la vernisajul acesteia au fost prezenţi şi doi dintre cei cinci tineri fotografi suceveni, care s-au arătat încântaţi de experienţa pe care au trăit-o cu prilejul acestui concurs şi au spus că această expoziţie reprezintă un imens stimul care le dă puterea de a se exprima liber, prin fotografie.


Intră acum și în grupul de