Exclusiv//Dacian Cioloș despre cazul premierului Florin Cîțu: E o problemă gravă. E o vulnerabilitate din punct de vedere etic și moral pentru că ai nevoie de credibilitate când ești într-o poziție la vârf


Intră acum și în grupul de

Co-președintele USR PLUS Dacian Cioloș a apreciat, vineri, pentru News Bucovina, că cazul premierului Florin Cîțu despre care s-a aflat că a fost condamnat penal pentru că a fost prins în timp ce conducea băut în timp ce se afla la studii în SUA, este foarte grav, mai ales că premierul nu a relatat despre acest incident și s-a ajuns să fie discutat acum.

„E o problemă gravă care trebuie discutată și în coaliție, dar, în primul rând, așteptăm un punct de vedere foarte clar din partea PNL, partidul care l-a propus premier pe Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș într-un interviu pentru News Bucovina care va fi difuzat, vineri, de la ora 19:30.

Dacian CIOLOȘ – dialog sincer pentru Analiza de Seară

Dacian CIOLOȘ – dialog sincer pentru Analiza de Seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 13 august 2021

El a explicat că acest caz nu ar mai fi unul penal conform legii pentru că ar fi prescris și că s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani într-un alt stat.

„Eu presupun și îmi place să cred că președintele Iohannis a avut toate informațiile când l-a numit și că a decis în cunoștință de cauză și că a verificat dacă din punct de vedere legislativ, juridic, ceea ce s-a întâmplat atunci, acum 20 de ani, mai are sau nu un impact din perspectiva legilor românești.

Dincolo de partea juridică unde, din câte am înțeles, fapta e consumată și persoana respectivă e reabilitată, dincolo de asta e o problemă de etică și de morală”, a declarat Dacian Cioloș.

El a subliniat că partidul care a propus premierul trebuie să exprime un punct de vedere foarte clar și că ar trebui să fie clarificată situația cât mai repede.

„Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Vedeți că deja, de câteva săptămâni, de câteva luni, discutăm de altceva decât de guvernare, de reformele pe care trebuie să le facem și eu sper să consumăm subiectele astea cât mai repede și să ne asigurăm că guvernăm cu un Guvern și un premier care are toată credibilitatea să facă lucrurile acestea. Acum, treaba asta este pusă în pericol”, a declarat Dacian Cioloș.

El și-a exprimat speranța că după Congres, PNL să fie mai preocupat de actul de guvernare decât de discuțiile și disputele și bătăliile interne.

Dacian Cioloș a mai spus că în acest caz este important de știut cine a avut informația respectivă.

„Premierul trebuia să o spună mai devreme ca să nu ajungem în situația asta ca astfel de informații să apară în momente de bătălii politice”, a spus co președintele USR PLUS.

Întrebat dacă situația lui Florin Cîțu este o vulnerabilitate, Dacian Cioloș a spus că depinde cum e tratată pe plan național.

„Depinde cum o tratăm noi. E o vulnerabilitate din punct de vedere etic și moral pentru că ai nevoie de credibilitate când ești într-o poziție la vârf. Vedeți că credibilitatea se câștigă greu și se pierde foarte repede și în momentul în care ți-ai pierdut sau ți-ai slăbit credibilitatea sunt lucruri pe care le refaci mai greu”, a conchis Dacian Cioloș.


Intră acum și în grupul de