Marius Ursaciuc: Turismul poate să reprezinte o activitate prin care locuitorii să aibă un grad de satisfacție mai mare decât într-un oraș industrializat. În Gura Humorului turismul reprezintă jumătate din activitatea economică


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat pentru News Bucovina că activitatea turistică din oraș este extrem de importantă și că dovedește că dezvoltarea economică se poate face și fără fabrici și uzine și coșuri de fum.

„Turismul este important pentru noi pentru că reprezintă în momentul de față aproape 50 la sută din activitatea economică a acestui oraș”, a spus Marius Ursaciuc.

El a explicat că turismul poate genera creștere economică și în același timp să reprezinte și o activitate ecologică.

„Pentru toți cei care gândesc că creștere economică înseamnă fabrici, uzine, coșuri cu fum, au dovedit-o o mulțime de localități din Europa că turismul poate să reprezinte și o activitate eco și eco-friendly și profitabilă și un loc în care toți cetățenii orașului pot să aibă un grad de satisfacție mai mare decât într-un oraș industrializat”, a spus Ursaciuc.

Primarul din Gura Humorului a apreciat că realizarea șoselei ocolitoare a orașului va fi o investiție care va determina turiștii să vină în această stațiune.

„Traseul acestei centuri va prezenta și mai multe motive ca turiștii să coboare de pe centură și să se oprească în Gura Humorului”, a spus Marius Ursaciuc.


Intră acum și în grupul de