“Saptamana europeana a tineretului” a ajuns la editia a XII-a (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Juventus împreună cu Fundaţia Ana, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Asociaţia „Youth Can Do It” şi Asociaţia „Promotorii Bucovinei” organizează în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie, „Săptămâna Europeană a Tineretului”, aflată la cea de-a XII-a ediţie.

Potrivit organizatorilor, ediţia 2010 a „Săptămânii Europeane a Tineretului” stă sub semnul crizei financiare.

“Direcţia Judeţeană pentru Sport Suceava este singurul finanţator al acestui proiect. Împreună cu Fundaţia Ana, Asociaţia Juventus are încăpăţânarea de a păstra acest proiect ajuns la cea de-a XII-a ediţie, în care ne-am propus câteva direcţii pe care să ne concentrăm”, a declarat Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei Juventus.

Proiectul îşi propune continuarea relaţiilor cu organizaţii de tineret din Ucraina şi Republica Moldova în vederea accesării finanţărilor pentru proiecte în parteneriat, de asemenea de a aduce la aceeaşi activitate organizaţii de tineret din Suceava împreună cu reprezentanţi ai Adminstraţiei Judeţene, organizaţii cu care colaborează instituţiile de tineret din Suceava, pentru a da un nou suflu imaginii culturale a Sucevei.

„Acţiunea cu care începe agenda culturală a săptămânii tineretului se numeşte << Şi noi suntem în Bucovina >>. Am invitat mai mulţi creatori de evenimente pentru tineret”, a adăugat Cornel Grosar, care a arătat că se urmăreşte practic realizarea unui calendar de activităţi în 2011 care să completeze imaginea culturală, tradiţională a Bucovinei. Acesta va fi propus Centrului Cultural Bucovina, autorităţilor judeţene, finanţatorilor de mai multe tipuri, pentru a sprijini brandul Bucovina.

În cadrul conferinţei de presă referitoare la „Săptămâna Europeană a Tineretului”, Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei Ana, a precizat faptul că pe data de 4 noiembrie, începând cu ora 17.00, în sala Ciprian Porumbescu a Consiliului Judeţean se va desfăşura un seminar cu tema „Parteneriat transfrontalier”.

„Am insistat să organizăm acest seminar cu organizaţii din ţările vecine, respectiv din Republica Moldova şi Cernăuţi, pentru că am identificat o încetinire a dezvoltării relaţiilor; sigur, avem parteneri de acum tradiţionali, dar ne îngrijorează că nu mai apar alţii noi. De aceea, dorim să vedem cum putem acţiona pe viitor pentru a accelera rezolvarea acestei probleme”, a precizat Nelu Todireanu.

Activităţile sportive tradiţionale de acum în cadrul „Săptămânii europene a tineretului” au demarat din data de 30 octombrie.

„Am desfăşurat o cupă a liceelor pentru că în general ne adresăm tinerilor. Au participat în jur de 130 de elevi din municipiul Suceava şi din Dumbrăveni. Activităţile vor continua pe data de 7 noiembrie cu bowling, biliard şi tenis de masă.

Am considerat că este necesar să fie o activitate de interior şi una de exterior. Pe cea din exterior am ţinut-o deja.

Încercăm să facem această competiţie la nivelul liceelor. Este pentru prima dată când la ideea colegilor din acest parteneriat am lansat un concurs de genul acesta şi cred că va avea succes”, a completat Mihai Androhovici, coordonator în cadrul DJS Suceava.

Asfel, pe data de 7 noiembrie va avea loc „Cupa Săptămânii Tineretului la bowling, tenis de masă şi biliard”, începând cu ora 12.00, la Club Strikers din Iulius Mall.

„Ca o noutate, în perioada 13-14 noiembrie la Câmpulung va fi << Cupa Prieteniei >>. Am încercat să introducem şi această activitate în calendarul de activităţi al „Săptămânii Europene a Tineretului”, pentru că se referă la adolescenţi, la cei de la nivelul liceelor, la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”. Activitatea va fi pe handbal şi baschet, fete şi băieţi, având ca invitaţi licee din judeţul Suceava, Bistriţa şi Botoşani. Credem că vom reuşi să dinamizăm tinerii pe linia fotbalului şi nu numai pe latură culturală şi artistică”, a specificat Androhovici.

Proiectul este finanţat cu suma de 3000 lei de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret şi se referă strict la costurile cu cei 10 invitaţi, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din Republica Moldova şi Ucraina. La această sumă, se adaugă şi resursele proprii pe care le-a găsit fiecare din cele 4 organizaţii în oraşul său prin intermediul prieteniilor.


Intră acum și în grupul de