Cartile Hertei Muller si ale lui Dan Puric, la mare cautare printre suceveni, in 2010


Intră acum și în grupul de

Anul care tocmai s-a încheiat a adus în bibliotecile sucevenilor ultimele apariţii literare, achiziţionate din librăriile cu tradiţie din municipiul reşedinţă de judeţ, Herta Muller, Dan Puric, Mircea Cărtărescu sau Mihaela Rădulescu regăsind-se în topul celor mai căutaţi autori.

NewsBucovina.ro a aflat ce cărţi au cumpărat sucevenii în anul 2010 şi care au fost cele mai căutate titluri. Astfel, potrivit Mihaelei Bărboşelu, care răspunde de Departamentul comercial din cadrul lanţului Alexandria Librării, pe parcursul lui 2010, cele mai mari cerinţe din partea locuitorilor Sucevei au fost pentru volumele: „Simbolul Pierdut” al lui Dan Brown, „Şi noi ce mai mâncăm?” al lui Gheorghe Mencinicopschi, “Nişte răspunsuri” a Mihaelei Rădulescu, “Codul lui Oreste” al lui Oreste Teodorescu, “Mănâncă, roagă-te, iubeşte” a lui Elizabeth Gilbert, “Scândura de frizerie” al lui Mişu Găinuşă, “Constituţia României”, “Cine suntem” al lui Dan Puric, „Secretul” a Rhondei Byrne, „Despre omul frumos” al lui Dan Puric, „Bucatele noastre” al lui Horia Vârlan, „Frumoasele străine” al lui Mircea Cărtărescu.

La solicitarea redactorilor NewsBucovina, un top al celor mai vânate şi cumpărate cărţi anul trecut a fost întocmit şi de către librăria Cărtureşti din Suceava, situată în incinta centrului comercial Iulius Mall, unde au fost nominalizate următoarele titluri: Alice Năstase – „Dragostea e un bonsai”, Mircea Cărtărescu – „Frumoasele străine”, Dan Puric – „Despre omul frumos”, Herta Muller – „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”, Mihaela Rădulescu – „Nişte răspunsuri”, Rhonda Byrne – „Secretul”, alături de publicaţiile Aurorei Liiceanu, Elizabeth Gilbert – “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, Mihai Barbu – “Vând kilometri”, Dan Puric – “Conferinţe Ateneul Român 2009” pe suport DVD, Carmen Veronica Steiciuc – “Vitrina cu dimineţi circulare”, Andrei Pleşu – “Note, stări, zile”.

La mare căutare au fost şi publicaţiile pentru copii cu specific de sărbători, care au stabilit vânzări destul de mari în librăria Cărtureşti din Suceava, dar şi cărţile de bucate, în special volumul aparţinând Prinţesei Margareta, intitulat „Carte Regală de Bucate”.

Librăria General Cart situată în George Enescu a înregistrat un număr mai mare de vânzări pentru anul 2010 la cărţile regretatului poet Adrian Păunescu: „Totuşi iubirea” şi „Rugă pentru părinţi”, dar şi la volumul „Despre omul frumos”, scris de Dan Puric. Un record s-a înregistrat aici, în 2010, şi la vânzarea cărţilor de literatură şcolară universală, dar şi a volumelor dedicate domeniului spiritual, ezoterismului.

Pe lângă apariţiile bestseller şi cărţile de gastronomie, la mare căutare au fost, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, şi cărţile de poveşti dedicate celor mici, lucru precizat de unul dintre librarii lanţului Alexandria. La punctul de lucru de la fosta „Casă a Cărţii – Mihai Eminescu”, în topul celor mai vândute volume s-a situat Herta Muller cu „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul” şi „Regele se-nclină şi ucide”, Aurora Liiceanu – „La taifas”, Octavian Paler – „Scrisori imagiare” şi „Deşertul pentru totdeauna”, Norman Manea – „Vorbind pietrei”, „Plicul negru”, Umberto Eco – „Insula din ziua de ieri” şi nu în ultimul rând bibliografia şcolară care se caută mai ales la începutul anului şcolar, dar şi în restul anului.

Volumul „Nişte răspunsuri” al Mihaelei Rădulescu a avut mare priză la publicul sucevean şi în anul 2009 când a apărut pe piaţă, alături de cărţile semnate Herta Muller, autoare de origine română distinsă în 2009 cu premiul Nobel pentru Literatură.


Intră acum și în grupul de