Sucevenii, prezenti in numar mare la intalnirea cu scriitorul Constantin Dulcan (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În calitate de autor al volumelor “Inteligenţa materiei”, “Către noi înşine” şi “În căutarea sensului pierdut”, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, reputat neurolog şi psihiatru român, s-a întâlnit sâmbătă cu cititorii suceveni, în cadrul ediţiei de primăvară a “Târgului de carte”.

Desfăşurată la Muzeul de Şiinţele Naturii, întâlnirea a fost una interactivă, scriitorul oferind răspunsuri de specialitate la întrebările şi curiozităţile exprimate de cei prezenţi în număr destul de mare şi împărtăşindu-le, totodată, faptul că a fost mereu încântat de plaiurile bucovinene şi de oamenii pe care i-a găsit aici.

“Cărţile mele abordează o problematică destul de diversă pe care, evident, nu o putem trece acum în revistă. Mă gândesc să vă abordez câteva lucruri care sunt, spun eu, mai de ultimă oră. De pildă, v-aş spune că nu creierul este cel care produce conştiinţa, ci invers, conştiinţa este cea care-şi generează vehiculul menit să exprime. Fiecare dintre noi ocupă un loc în Univers, indiferent de locul în care se află social; noi ne implicăm în fiziologia Universului, fiecare dintre noi lăsăm o urmă, şi, fireşte, este important ce fel de urmă lăsăm”, a precizat Constantin Dulcan.

Totodată, acesta a abordat aspecte ale fizicii cuantice, probleme ale neurofiziologii creierului, abordate din perspectiva sa de neurolog. “Dacă privim funcţionalitatea creierului constatăm că, creierul uman se supune unui cod etic. Incredibil! Avem astăzi posibilitatea tehnică de a urmări ce se întâmplă într-un creier, ce zone sunt captivate, indiferent de gândurile pe care le exprimăm. Constatăm că, creierul prelucrează informaţia cu semnificaţie negativă într-o zonă a sa şi informaţia cu semnificaţie pozitivă, într-o altă zonă. Astfel spus, se face o selecţie, mai simplu spus în bine şi rău, pozitiv şi negativ (…) Orice gând pozitiv modifică chimia organismului într-un sens favorabil sănătăţii, longevităţii, forţei noastre vitale. Orice gând negativ modifică chimia în sensul defavorabil sănătăţii, în sensul precipitării tuturor bolilor”, a explicat Constantin Dulcan, care a oferit sfaturi celor prezenţi cu privire la o gândire pozitivă, indicându-le ce implică această stare.

Cele trei volume semnate de Dumitru Constantin Dulcan pot fi achiziţionate de la “Târgul de carte” care va fi deschis până la data de 8 martie, cu sume cuprinse între 30 şi 50 lei.

Seria invitaţilor speciali la“Târgul de carte” desfăşurat la Suceava va culmina luni, 7 martie, cu prezenţa, la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, a actorului Dan Puric, autor al volumelor “Cine suntem” şi “Despre omul frumos”.


Intră acum și în grupul de