Sute de vizitatori la „Târgul de Păsări şi Mamifere Mici de Curte” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Vremea frumoasă a scos din casă sute de suceveni care au vizitat duminică, „Târgul de Păsări şi Mamifere Mici de Curte” amplasat în parcarea Shoppoing City Suceava, reunind crescători pasionaţi de păsări şi mamifere mici, veniţi din Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Iaşi şi Bacău.

Crescători suceveni, părinţi, bunici cu copii, sau persone publice ale vieţii locale sucevene au fost prezenţi la târg încă de la primele ore ale dimineţii, având ocazia să admire, sau să negocieze comercializarea exemplarelor aduse la târg – porumbei ornamentali şi de agrement, păsări de curte (găini, raţe, gâşte, bibilici), păsări exotice (canari, papagali, păuni), iepuri de casă şi de rasă.

“Târgul a reunit în jur de 50 de crescători veniţi din cele cinci judeţe ale Moldovei, care au adus în jur de 2000 de exemplare – şapte-opt rase de iepuri, de la uriaşii belgieni, la pufoşii gri sau cărămizii, în jur de 20 de rase de porumbei, alături de păsări exotice, păsări de colivie (peruşi, papagali, canari), fazani aurii aduşi din China şi păuni. Numărul vizitatorilor este remarcabil, iar mulţi dintre crescătorii veniţi astăzi aici trăiesc din comercializarea acestor specii de animale”, a declarant pentru NewsBucovina.ro, preşedintele Asociaţiei “Fantezia – Ţara de sus”, dr. Romeo Radu Uşurelu.

Cei interesaţi de achiziţionarea exemplarelor, au avut parte de preţuri destul de variate: porumbei (40 lei/buc), raţe Mandarine (100 euro/buc), raţe Caroline (100 euro/buc), olandeze (100 lei/buc), găinuşe Siebricht (200 lei/buc), pui de pichire (20 lei/buc), iepuri de la 100 lei, la 150 euro/buc ş.a.

Atracţia expoziţiei au fost doi pui de câine din rasa Ciobănesc Bucovinean, care se vindeau la preţul de 300 euro/buc.

“Tâgul de Păsări şi Mamifere Mici de Curte” a fost organizat de Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Mamifere Mici de Curte “Fantezia – Ţara de Sus” Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, fiind deschis duminică până la ora 14.00.


Intră acum și în grupul de