Sanda-Maria Ardeleanu: „Ministrul Educatiei a fost impresionat de infrastructura Universitatii << Stefan cel Mare >> Suceava”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, a plecat „cu cele mai bune impresii” în urma vizitei pe care a făcut-o, duminică, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, susţine Sanda-Maria Ardeleanu, prof. univ. dr. în cadrul instituţiei sucevene de învăţământ superior.

Potrivit cadrului didactic universitar, ministrul Educaţiei a vizitat Universitatea din municipiul reşedinţă de judeţ, după ce în prima parte a zilei a participat la “Gala Olimpicilor Suceveni” găzduită de Complexul “Conacul Domnesc” din Suceava, şi
s-a arătat impresionat de infrastructura instituţiei sucevene de învăţământ superior, precum şi de calitatea evenimentelor care se desfăşoară la nivel local, pe plan şcolar.

„Deşi era duminică după-amiază, ministrul s-a putut întâlni cu rectorul universității și cu decanii facultăților din USV. O întâlnire aşteptată, dorită de mult timp de către comunitatea academică suceveană.

S-au discutat probleme legate de implementarea noii Legi a Educației Naționale(LEN). Au fost voci care au apreciat textul legii, avertizând totodată asupra importanței unei judicioase implementări. Ministrul şi-a exprimat bucuria de a putea dialoga cu reprezentanții comunității academice sucevene, manifestând o totală disponibilitate pentru dialogul constructiv ce s-ar fi prelungit mult mai mult dacă nu am fi fost constrânşi de rigorile agendei.

Ministrul a mulțumit tuturor cadrelor didactice, conducerii universității pentru efortul de a răspunde solicitărilor MECTS în această perioadă. A vorbit despre stadiul metodologiilor care vizează învățământul superior, a dat exemple concrete de bune practici, exprimând tranşant aşteptările Guvernului legate de modernizarea sistemului de educație. A fost invitat la dialog, punctând asupra unor aspecte tehnice ce țin de implementarea LEN. A remarcat în cursul vizitei prin universitate importanta bază materială de care dispune universitatea din Suceava, s-a interesat de domeniul specializării Compatibilitate Electromagnetică”, arată Sanda-Maria Ardeleanu pe blog-ul personal.

La finele vizitei, prof.univ.dr. Sanda Ardeleanu i-a spus ministrului Funeriu că speră să plece de la Suceava cu argumente în plus pentru susținerea învățământului superior din Bucovina, amintindu-i de consorțiul internațional din care face deja parte Universitatea suceveană. “Domnul ministru mi-a răspuns ferm că soarta universității depinde de noi, de ce vrem noi să facem la nivelul programelor de formare. Ierarhizarea universităților este o aberație, dar clasificarea acestora și ierarhizarea programelor de studiu devin condiții << sine qua non >> pentru o nouă calitate a pregătirii absolvenţilor de învăţământ superior din România. Vizita domnului Funeriu a contat foarte mult pentru Universitatea suceveană”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de