Sectia de Imprumut pentru Copii a Bibliotecii Bucovinei este inchisa pe timp de vara. Afla aici din ce motive


Intră acum și în grupul de

Pe perioada vacanţei de vară, elevii care au permis la secţia de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” nu vor putea împrumuta cărţi de la sediul central al instituţiei sucevene din motive de inventariere.

Pentru a da o soluţie tinerilor care nu îşi pot procura cărţile de lectură pentru vacanţă decât de la bibliotecă, directorul instituţiei, Gabriel Cărăbuş a explicat pentru NewsBucovina.ro: „În această perioadă, Biblioteca Bucovinei se află în inventar cu o serie de secţii. Menţionez aici secţia de Împrumut pentru Copii care începând cu data de 1 iulie se află în inventar pentru o perioadă de aproximativ trei luni. La fel, Sala de Lectură Carte pentru fondul de bază al bibliotecii se află în inventar tot începând cu data de 1 iulie pe o perioadă de circa 6 luni. În schimb, căutăm să oferim informaţii, realizăm împrumuturi pentru cititorii noştri prin celelalte secţii ale bibliotecii noastre, menţionând faptul că atât secţia de Împrumut pentru adulţi, cât şi secţia de Limbi străine, secţia de Artă, filialele bibliotecii, secţia de periodice, toate sunt deschise pentru public, inclusiv pe perioada verii, astfel încât cititorii pot să suplinească oarecum dorinţa de a împrumuta cărţi din cele două secţii menţionate”, a arătat Cărăbuş.

Directorul bibliotecii a ţinut să sublinieze că, pe perioada desfăşurării inventarului, cei care au împrumutat cărţi de la secţia Împrumut pentru Copii au obligaţia şi posibilitatea de a veni şi de a restitui volumele. „Într-adevăr, noi nu putem în această perioadă în care ne aflăm în inventar cu cele două secţii, să împrumutăm, sau să oferim spre consultare, la sală documente, în schimb le putem recupera de la cititori. Astfel, avem rugămintea ca utilizatorii noştri care au cărţi împrumutate, sau care sunt restanţieri, să se prezinte la bibliotecă pentru a restitui documentele în cauză, astfel încât la sfârşitul perioadei de inventariere să putem trage o linie şi să vedem cum stăm cu fondul de carte al secţiei respective”, este mesajul transmis de directorul bibliotecii sucevenilor.

Gabriel Cărăbuş a mai precizat că Secţia de Împrumut pentru Copii se va redeschide începând cu data de 1 octombrie 2011, iar Sala de Lectură, începând cu data de 1 ianuarie 2012. În acest sens, Cărăbuş a precizat că la Sala de Lectură în momentul de faţă se face un inventar mai complex. „Barcodăm tot fondul de carte, în acelaşi timp, verificăm baza electronică de date astfel încât în momentul în care vom redeschide sala, să putem pune la dispoziţia publicului catalogul electronic pentru a putea fi utilizat. Urmărim să avem coduri de bare pe toate documentele, astfel încât informarea cititorului cu privire la colecţiile existente şi activitatea bibliotecarului să fie mult simplificată”, a declarat directorul bibliotecii sucevene.

Potrivit sursei citate, ca soluţie alternativă, elevii suceveni care doresc să împrumute cărţi pe perioada acestei vacanţe de vară, pot apela la filiala Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” situată la intrare în cartierul Obcine, sau la filiala situată în cartierul Burdujeni, în apropierea Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”.


Intră acum și în grupul de