In luna august, au crescut vanzarile de carte in librariile sucevene. Afla aici din ce motiv


Intră acum și în grupul de

Odată cu sosirea în ţară, pe perioada concediului, a românilor care îşi duc traiul dincolo de graniţele ţării noastre, a crescut considerabil şi numărul solicitărilor de carte, în special la dicţionare, caiete speciale şi literatură universală pentru copii.

„În luna august am sesizat într-adevăr o cerere mai mare de carte, îndreptată de regulă spre necesităţile copiilor celor care îşi câştigă existenţă în străinătate. Venind în ţară pe perioada concediului de odihnă, << stranierii >> solicită în mod deosebit dicţionare, ghiduri de conversaţie, literatură pentru copii, volume cu teme fantastice, menite să le dezvolte celor mici imaginaţia şi să le stimuleze inteligenţa. Mulţi dintre cei care au solicitat astfel de materiale au justificat faptul că îşi doresc ca cei mici să citească cât mai mult în limba română pentru a nu-şi uita limba maternă. Cele mai multe solicitări vin din partea familiilor stabilite în Italia, Spania, Portugalia”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Doina Roşu, angajată a librăriei General Cart din Suceava.

Potrivit sursei citate, pe lângă volumele destinate copiilor lor, şi stranierii îşi achiziţionează cărţi de suflet, majoritatea îndreptându-se spre literatura izoterică, spre spiritualitate, dar şi spre culegerile, cărţile care tratează zona Bucovinei, cu monumentele şi frumuseţile sale.

Totodată, Doina Roşu a apreciat că în luna iulie au fost solicitate în special volume regăsite pe lista de lectură obligatorie şi suplimentară pentru elevi, precum şi pentru destinderea celor mici, un succes aparte avându-l „Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney – bestseller (patru volume), destinat categoriei de vârstă 8-15 ani, care se regăseşte pe rafturile librăriei la preţul de 29, 90 lei. Un număr însemnat de clienţi au cerut „Legendele Olimpului”, de Alexandru Mitru, sau „Winnetou”, de Karl May (trei volume-33,90 lei).

„Pe lângă acestea, la fel de solicitate au fost şi cărţile, materialele destinate îngrijirii corespunzătoare a animalelor de curte, a grădinii, volume pliate pe necesităţile de vară ale unei gospodării. Bineînţeles, solicitanţii de la această categorie au fost adulţii, de regulă trecuţi de 30 de ani. O altă serie foarte bine vândută a fost << Cântec de gheaţă şi foc >> , cu cele patru volume << Urzeala tronurilor >> , << Încleştarea regilor >> , << Iureşul săbiilor >> , << Festinul ciorilor >> , de George R. R. Martin. Această serie a fost foarte bine vândută după apariţia filmului derulat în zece episoade, ecranizare ce a reuşit să stârnească interesul solicitanţilor. Preţul acestei serii este de 87,90 lei (ediţie cartonată), respectiv de 63,90 lei (ediţie veche)”, a precizat librarul.

Şi la sediul central al Alexandria Librării (fosta Casa Cărţii) ni s-a confirmat faptul că vânzări ridicate s-au înregistrat în lunile iulie şi august datorită abundenţei solicitărilor venite din partea elevilor şi a părinţilor care au copii de gimnaziu şi de liceu, cu privire la lista de lecturi obligatorii pentru vacanţă. “Pe lângă << Legendele Olimpului>> , foarte solicitat a fost şi volumul << Moromeţii >> , de Marin Preda. De asemenea, am remarcat o cerinţă mai mare de carte, dicţionare explicative, abecedare, sau caiete speciale, venite din partea părinţilor care îşi cresc copii în străinătate. Tot aceştia şi-au manifestat interesul în mod deosebit pentru cărţile despre Bucovina şi pentru felicitările care au această tematică, nu neaparat pentru a le parcurge ei, cât pentru a le face cadou mai departe, în străinătate”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Gabriela Tabarcea, librar în cadrul Casa Cărţii.


Intră acum și în grupul de