Peste 400 de pensionari au vizitat muzeele sucevene, cu prilejul „Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice”


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de pensionari suceveni au avut ocazia să viziteze, sâmbătă, 1 octombrie 2011, gratuit, toate secţiile celor patru muzee existente la nivelul municipiului, cu prilejul celebrării „Zilei Internaţionale a Vârstnicilor”.

Menţionăm că Muzeul de Istorie s-a bucurat de cel mai numeros public, în jur de 270 de persoane. „Numărul persoanelor vârstnice care ne-au vizitat ieri a fost unul destul de mare, mai ales că au venit foarte mulţi bunici însoţiţi de nepoţeii lor, instituţia noastră bucurându-se cu această ocazie de un public mai numeros”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Aurora Ungureanu, muzeograf.

Dacă până sâmbătă, la ora 11.00, la muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava nu s-a văzut nici urmă de vizitatori vârstnici, reprezentanţii instituţiei susţin că până la finalul programului, în jurul orei 18.00, au fost înregistraţi un număr de aproximativ 70 de vizitatori din această categorie.

Potrivit referentului Lăcrămioara Dorian, la Hanul Domnesc Suceava s-a primit vizita a 45-50 de persoane în vârstă. „Pensionarii au venit la muzeul nostru, fie câte doi, în cuplu, fie în grup, majoritatea aflând de accesul liber în această zi la muzeu, prin intermediul mass-mediei locale.

Pe de altă parte, Muzeul Satului a avut parte de cel mai mic număr de vizitatori. Deşi accesul a fost gratuit şi în această locaţie, muzeul nu a fost vizitat decât de 20 de persoane. Informaţia aparţine muzeografului Aurel Prepeliuc.

Amintim că Organizaţia Naţiunilor Unite prin Rezoluţia nr. 45/106 din 1991 a instituit „Ziua Internaţională a Vârstnicilor”, zi care se sărbătoreşte în fiecare an la data de 1 octombrie, de toate ţările membre. „Ziua Internaţională a Vârstnicilor” este o sărbătoare şi totodată o dovadă a preţuirii sincere şi a respectului pe care naţiunile lumii le datorează persoanelor de vârsta a treia pentru eforturile şi acumulările realizate de-a lungul timpului.

Precizăm că în România, „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” a fost serbată pentru prima dată în anul 1998.


Intră acum și în grupul de