Producatorii suceveni se intrec in oferte la cea de-a III-a editie a Targului de toamna „Produs in Bucovina”


Intră acum și în grupul de

30 de producători din judeţul Suceava şi-au expus, vineri, pe tarabele amplasate pe esplanada şi în parcarea Iulius Mall Suceava, cele mai aspectuoase produse lactate, mezeluri, peşte, fructe, legume şi diferite sortimente de miere. Expozanţii şi-au propus să îi ademenească astfel pe suceveni într-o incursiune culinară, în cadrul Târgului de toamnă “Produs în Bucovina”, ajuns la ediţia a III-a.

Gurmanzii suceveni, dar şi curioşii s-au aşezat la coadă încă de la debutul târgului cei mai mulţi dintre aceştia fiind atraşi de apetisantele preparate din carne. Oferta variată, dar şi preţurile accesibile le-au făcut din ochi sucevenilor, care au cumpărat: cabanos (30 lei kg), cârnaţi cu busuioc (28 lei kg), cârnaţi de oaie (35 lei kg), cârnaţi vânat (50 lei), jambon curcan (45 lei), muşchi ţigănesc (40 lei), alături de tradiţionalul lebăr (20 lei), kaizer (28 lei), slănină afumată (20 lei), tobă (30 lei), sau parizer tradiţional (25 lei). Pentru clienţii mai pretenţioşi, producătorii suceveni au adus şi pastramă de cerb, care se vinde cu 80 lei/kg.

Alături de acestea, specialităţile din brânză de vacă, de oaie sau de capră, alături de sortimentele de caşcaval, fac deliciul unei mese sănătoase, bio.

Pentru gospodinele care nu au reuşit să-şi pregătească pentru iarnă cămara, aşa cum se cuvine, târgul de toamnă oferă şi posibilitatea achiziţionării următoarelor produse: zacuscă la 10 lei borcanul, dulceţuri de prune, rebarbură, nuci verzi, afine, merişoare la 12 lei borcanul, alături de coloratele siropuri din merişoare, brad, afine sau păpădie.

„Oamenii din zona Sucevei sunt foarte receptivi în achiziţionarea acestor produse bio. În timp, mentalitatea oamenilor s-a schimbat, iar invazia E-urilor găsite în produsele cumpărate din comerţ, îi determină pe aceştia să vină la astfel de târguri unde se vând produse tradiţionale făcute în casă, în cele mai bune condiţii, fără conservanţi. Particip la târgul de toamnă << Produs în Bucovina >> , încă de la prima ediţie şi mă declar mulţumită de numărul clienţilor pe care îi am aici”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Maria N. din Ciocăneşti.

Timp de trei zile, în perioada 21-23 octombrie, sucevenii se vor putea delecta şi cu produse pregătite la grătar, frigărui, păstrăv la grătar, cârnăciori proaspeţi, asezonate cu mămăliguţă şi usturoi, pâine şi muştar.

Pentru desert, sucevenii pot alege între plăcintele poale în brâu (2,5 lei buc), prăjiturile asortate şi ciocolata de casă (între 25 şi 35 lei/kg), cozonacul cu mac şi nucă (22,5 lei/kg), sau mierea de albine, de diferite sortimente.

La ediţia a III-a a târgului de toamnă de la Iulius Mall participă şi 25 de meşteri populari, care au adus cu sine: costume populare româneşti (între 150 şi 600 lei), accesorii din piele (genţi, curele, portofele – între 6 şi 110 lei), obiecte din lut, ceramică şi lemn, obiecte decorative pentru casă şi grădină.

Târgul „Produs în Bucovina” va fi deschis publicului sucevean până duminică seară, timp în care, pe scena amplasată pe esplanada Iulius Mall Suceava, vor concerta artişi precum: Sofia Vicoveanca, Ansamblul Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” Suceava, alături de Margareta Clipa, George Finiş, Călin Brăteanu ş.a.


Intră acum și în grupul de