INEDIT: In Ajun de Mos Nicolae, 28 de elevi de la Colegiul National de Informatica „Spiru Haret” din Suceava au donat carti pentru biblioteca scolii


Intră acum și în grupul de

Elevii clasei a X-a D de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, care în urmă cu aproximativ o lună s-au alăturat unuia dintre programele pe care Alexandria Librării le susţine în vederea încurajării lecturii în rândul tinerilor, respectiv „Cumpăr. Citesc. Donez”, au dus la final acţiunile campaniei, donând cele 28 de volume achiziţionate bibliotecii şcolii la care învaţă.

Entuziasmaţi, îndrumaţi de dirigintele lor, profesorul de fizică Gheorghe Minea, elevii au cumpărat volumele din Alexandria Librării, le-au parcurs în întregime, au realizat câte un rezumat pe care l-au ataşat cărţii citite, după care, luni, în Ajun de Moş Nicolae au donat operele bibliotecii Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret”.

„Consider că acest proiect a fost foarte bine organizat, având multiple avantaje asupra elevilor. Noi am achiziţionat volumele, le-am valorificat citindu-le şi realizând fiecare câte un rezumat, după care am decis să le donăm bibliotecii şcolii noastre pentru ca în timp, să poată fi citite şi de viitoarele generaţii care vor studia la Colegiul de Informatică din Suceava. Fac un apel către elevii de gimnaziu care petrec un număr exagerat de ore în faţa computerului şi îi sfătuiesc să nu uite să citească, pentru că lectura este cea care le va îmbogăţi vocabularul”, este de părere Robert Fuior, elev în clasa a X-a D, la profilul Ştiinţele Naturii. Pe viitor, tânărul se vede student în cadrul unei Facultăţi de Electronică.

Impresionată de gestul tinerilor a fost şi bibliotecara colegiului, Roxana Chiriac, care a declarat pentru NewsBucovina.ro:

„Iniţiativa copiilor de clasa a X-a D de la Colegiul Naţional de Informatică << Spiru Haret >> este una lăudabilă, inedită. Apreciez faptul că mereu au câte un gând bun pentru biblioteca şcolii. Ei vin mereu, cercetează oferta bibliotecii, cărţile, ceea ce dovedeşte că au un simţ dezvoltat al esteticului. Sunt suficienţi copii care vin, caută, cercetează şi alte volume în afara celor care figurează în bibliografia obligatorie pentru şcoală. Sunt bibliotecară de 20 de ani, iar de 10 lucrez la acest colegiu. Fluxul copiilor care frecventau în urmă cu zece ani biblioteca şcolii comparativ cu cel de acum pot spune că este staţionar. Acest lucru este unul bun dacă luăm în considerare că în aceşti ani s-au produs foarte multe schimbări în timpul liber al tinerilor, din punct de vedere al avansării tehnologiei. Evident, mi-aş dori să se citească mult mai mult”.

Prezent la eveniment, directorul colegiului sucevean, prof. Virginel Iordache, i-a felicitat pe liceeni pentru iniţiativa adoptată, apreciind faptul că această acţiune, în care elevii unei instituţii de învăţământ au donat cărţi la biblioteca şcolii la care învaţă, este un eveniment unic în România.


Intră acum și în grupul de