„Serbarea performantei scolare” a adunat la Suceava peste 700 de persoane (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sala mare de la Conacul Domnesc din Suceava a numărat duminică în jur de 700 de oameni, oficialităţi, profesori, elevi, care au luat parte la „Serbarea performanţei şcolare”, la Suceava.

La eveniment au răspuns prezent atât elevii a căror performanţă şcolară a fost premiată, cât şi profesori de la liceele din municipiu şi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, alături de inspectori şcolari, oficialităţi ale judeţului nostru, precum şi senatori, deputaţi, Consulul general al Ucrainei la Suceava, precum şi primarii localităţilor din care provin elevii care au fost premiaţi. Nu au lipsit directorii instituţiilor deconcentrate ale statului şi reprezentanţi ai mediului de afaceri sucevean.

Dintre cei 700 de participanţi, 331 au fost elevi, premiaţi pentru rezultatele remarcabile obţinute la concursurile şcolare naţionale, în cadrul cărora au obţinut locurile I, II şi III. „Lipsesc din sală elevii care au obţinut menţiuni sau premii speciale la concursurile naţionale, din cauza lipsei de spaţiu”, a explicat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, în calitate de moderator al evenimentului.

Menţionăm că în cadrul aceluiaşi evenimeni au mai fost premiaţi cinci elevi suceveni, olimpici internaţionali, alături de alţi 23 de copii care au obţinut locuri importante la concursurile sportive (balcaniade, europene, mondiale). Cei cinci olimpici internaţionali au obţinut performanţă la următoarele obiecte: Geografie, Limbă, comunicare şi literatură română şi Ştiinţe pentru Juniori. Aceştia sunt: Constantin Popa, Sabinne Marie Ţăranu, Clara Alexandra Căşuneanu, Mihai Cîrjă şi Vlad Petru Morozan.

Premergător acestei premieri a avut loc un “Concert de Crăciun” realizat de interpreţii Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, sub bagheta magică a dirijorului Robert Gutter din Statele Unite ale Americii şi de soliştii: Theodore Coresi (bas) din Viena, Florin Mariş-Hinsu (bariton) din Oradea şi de Florina-Carmen Mariş Hinsu (soprană) din Oradea.

După reprezentaţia unei fanezii coregrafice realizată de talentatele fete de la Palatul Copiilor Suceava, componente ale trupei Ritm Dans, a urmat „Tombola câştigătorilor”, la care fiecare elev a primit câte un suvenir simbolic.

”Serbarea performanţei şcolare” s-a încheiat la Suceava cu un dineu şi cu discuţii libere între elevii suceveni şi oficialităţile prezente la manifestare.


Intră acum și în grupul de