Basescu zice ca scoala scoate tampiti. Carcalete ii da 331 de motive contra


Intră acum și în grupul de

.”…a avut loc un << Concert de Crăciun >> realizat de interpreţii Filarmonicii << Mihail Jora >> din Bacău, sub bagheta magică a dirijorului Robert Gutter din Statele Unite ale Americii şi de soliştii: Theodore Coresi (bas) din Viena, Florin Mariş-Hinsu (bariton) din Oradea şi de Florina-Carmen Mariş Hinsu (soprană) din Oradea.”

Nu ştiu la ce va duce pe dvs. gândul când cititi aşa ceva, dar e bine să ştiţi că a fost vorba despre serbarea pe care şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a ţinut să o dăruiască unui număr de peste 700 de elevi, profesori de liceu si UNIVERSITATE, parlamentari de Suceava şi autorităţi locale şi judeţene, la finele anului.

E vorba despre omagierea olimpicilor din judeţul Suceava.

La cât e de încăpăţânat Petru Carcalete, e pentru a nu ştiu câta oara în guvernarea lui Boc când vrea să arate publicului că olimpicii suceveni nu sunt pe cale de dispariţie, aşa cum şi-ar fi dorit Traian Băsescu şi că şcoala suceveană nu scoate chiar tâmpiţi pe bandă rulantă cum s-ar aştepta ministrul Daniel Funeriu.

Ministru care a făcut de altfel un gest magnific faţă de copiii, părinţii şi profesori prezenţi la concertul dat de ISJ pentru că deşi a fost invitat, nu a participat. NU de alta, dar a mai fost şi anul trecut şi nu a înţeles nimic. Anul ăsta măcăr nici o mega-figură de politician de Dâmboviţa nu a „poluat” manifestarea. Încă un câştig.

Nu ştiu însă ce vrea să demonstreze Petru Carcalete. De ce se chinuie şeful ISJ să arate lumii că profesorii pe care Guvernul adus de el la Palatul Victoria îi umileşte în fiecare zi încă mai au puterea să facă performanţă?

De ce vrea să arate că şcoala suceveană are valori şi cu bani foarte putini? Ce ar fi făcut oare Petru Carcalete dacă într-adevăr guvernul său nu şi-ar fi bătut joc de profesori şi ar fi finanţat corespunzător sistemul de învăţământ din România, aşa cum chiar Carcalete s-a angajat că se va întâmpla?

331 de câştigători de premii naţionale şi internaţionale au fost celebraţi la Suceava şi poate dacă săracia nu i-ar impiedica pe unii sa aibă acces la mai multe surse de informare, am putea avea si mai multă performanţă şcolară.

Ca sa nu mai spun că liceele si scolile din Suceava au rezultate foarte bune la BAC si alte examene naţionale.

Ştiţi ce nu are Suceava? Nu are un JEAN MONET, nu are pervertirea oamenilor Bucureştiului din preajma şcolilor şi nu are aroganţa aia specifică unei capitale care se vrea deasupra, dar a uitat de mult care sunt valorile.

Şi ştiţi ce nu mai are Suceava? Nici teatru şi nici Filarmonică !! Si poate ca e bine sa isi puna mintea Petru Carcalete sa rezolve si treaba asta. Asta ar fi cu adevarat cadoul sau pentru Suceava.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de