In preajma Craciunului, motociclistii suceveni au readus zambetul pe chipurile copiilor din Centrul de Plasament „Mihail si Gavril” din Solca


Intră acum și în grupul de

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13497, 13496, 13502, 13501, 13500, 13499, 13498, 13495, 13494, 13493, 13503″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />În prag de sărbători, membrii clubului de motociclişti North Gang Riders înfiinţat în vara anului 2010 la Suceava, împreună cu familiile lor au întreprins o acţiune caritabilă la Centrul de Plasament “Mihai şi Gavril” din oraşul Solca.

Înarmaţi cu căldură sufletească, entuziasm şi voie bună, „motocicliştii” s-au mobilizat pe parcursul dimineţii de sâmbătă şi au ambalat 40 de cadouri destinate celor 40 de copii găzduiţi de centrul din Solca. Din pachetul fiecărui copil nu au lipsit fructele, dulciurile, jucăriile, dar şi hainele care i-au încântat foarte tare, atât pe cei mici, cât şi pe directorul instituţiei din Solca. Musafirilor le-au fost prezentate realizările copiilor din timpul anului şcolar, printre aceştia aflându-se internaţi şi patru copii de naţionalitate afgană.

„Am realizat acest gest în apropierea sărbătorilor de iarnă, îndeosebi în apropierea Crăciunului, pentru a le aduce copiilor din centrul de la Solca un strop de bucurie în suflete. Am găsit acolo copii de diferite vârste şi am fost foarte bine primiţi. Aceştia ne-au colindat, au spus poezii şi nu în ultimul rând au prezentat jocul caprei, un obicei străvechi care face parte din tradiţiile româneşti de iarnă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Cristi Scutelnicu, preşedintele Clubului North Gang Riders din Suceava.

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13505, 13504″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />Potrivit aceleiaşi surse, copiii au fost foarte încântaţi de prezenţa Moşului în carne şi oase chiar la ei în cămin, lucru care a fost posibil datorită unuia dintre membrii clubului sucevean, Dănuţ Grădinariu, care a jucat cu succes rolul lui Moş Crăciun.

Amintim că în vara anului trecut, membrii North Gand Riders, sub îndrumarea preşedintelui Cristi Scutelnicu au mai realizat o acţiune caritabilă la acelaşi Centru de Plasament din Solca, asta cu puţin timp înainte ca micuţii să plece în tabără la mare. Atunci copiii au fost cadorisiţi cu hăinuţe de vară, şepci, dar şi cu obiecte de igienă personală (periuţă, pastă de dinţi), lucruri utile copiilor pentru deplasarea la mare.


Intră acum și în grupul de