Peste 400 de elevi au participat la Concursul „Colind de Craciun”, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia „EUROACTIV” din Suceava, în colaborare cu Palatul Copiilor Suceava au organizat sâmbătă Concursul „Colind de Crăciun” desfăşurat în incinta Iulius Mall, la care au participat 16 unităţi de învăţământ şi 5 unităţi de asistenţă socială din municipiu, cu peste 400 de elevi, informează într-un comunicat de presă Mihai Greciuc, preşedintele EUROACTIV.

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13512, 13513, 13514, 13515″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Potrivit aceleiaşi surse, „Colind de Crăciun” se înscrie în calendarul Campaniei „Şanse egale pentru toţi copiii” evitând fenomenul de marginalizare al copiilor din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate.

Şcolile participante au fost: Şcoala cu cl. I-VIII nr.11 „Miron Costin” Suceava, Şcoala cu cl. I-VIII Horodniceni, Şcoala cu cl. I-VIII din Hînţeşti, Şcoala cu cl. I- VIII din Iaslovăţ, Şcoala cu cl. I–VIII „Ştefan cel Mare” Putna, Şcoala cu cl. I–VIII „Iorgu Toma” Vama, Şcoala cu cl. I–VIII “I.G.Sbiera” Horodnic de Jos, Şcoala cu cl. I–VIII din Vereşti, Şcoala cu cl. I–VIII din Ipoteşti, Şcoala cu cl. I–VIII din Grămeşti, Şcoala cu cl. I–VIII din Băneşti, Şcoala cu cl. I–VIII nr.8 Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Grup Şcolar Dumbrăveni, Grup Şcolar „Vasile Cocea” Moldoviţa, Şcoala cu cl. I–VIII „Sf. Stelian” Rădăuţi, Centrul de Plasament „Mihail şi Gavril” Solca, Serviciul Alternativ de tip familial din Gura Humorului, Serviciul Alternativ de tip familial din Fălticeni, Centrul de copii „Sf. Nicolae” Suceava şi Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava.

„Concursul a fost jurizat de cinci membri: prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, deputat în Parlamentul României şi preşedintele juriului, Margareta Isăilă, director executiv în cadrul Direcţiei Generale de asistenţă socială şi Protecţia Copilului Suceava, Alexandra Chirilă, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cristi Costiuc, unul din sponsorii principali ai evenimentului şi Alexa Constantin, de la Şcoala de şoferi Auto Sette din Suceava”, a arătat Mihai Greciuc.

Profesorul relatează în comunicat că în deschiderea concursului, elevele Palatului Copiilor Suceava coordonate de prof. Mihaela Schiotis au prezentat două dansuri, iar elevii Grupului Vocal „Visul Copiilor” al Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava au încântat publicul cu melodiile „E noaptea de Crăciun” şi „Viflaime, Viflaime”.

„Concursul a continuat cu derularea probei de voce, unde fiecare grup a prezentat două colinde. După finalizarea probei de voce, juriul a deliberat clasamentul final pe trei secţiuni: în timp ce juriul delibera clasamentul final, Grupul Vocal << Visul Copiilor >> al Asociaţiei << EUROACTIV >> Suceava a încântat publicul cu două melodii << Moşul >> şi << Haleluja >> , solist vocal Alexandru Tănase, elev la Şcoala din Plopeni.

Locul I a fost ocupat de unităţile: Şcoala cu clasele I–VIII din Ipoteşti, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala cu clasele I–VIII din Iaslovăţ, Centrul de Plasament „Speranţa” din Suceava şi Grup Şcolar „Vasile Cocea” Moldoviţa.

Locul II a fost ocupat de unităţile: Şcoala cu cl. I–VIII nr.8 Suceava, Grup Şcolar Dumbrăveni, Şcoala cu cl. I–VIII nr.11 „Miron Costin” din Suceava, Şcoala cu cl. I –VIII din Hănţeşti, Şcoala cu cl. I–VIII din Vereşti, Şcoala cu cl. I–VIII din Băneşti, Serviciul alternativ de tip familial din Fălticeni, Centrul de Copii „Sf. Nicolae” din Suceava.

Locul III a fost ocupat de copiii de la Serviciul alternativ de tip familial din Gura Humorului, Şcoala cu cl. I–VIII „Ştefan cel Mare” Putna şi Şcoala specială cu cl. I–VIII „Sf. Stelian” din Rădăuţi.

Juriul a acordat şi patru menţiuni, care au mers către: Şcoala cu cl. I–VIII din Vama, Şcoala cu cl.I–VIII din Horodnic de Jos, Şcoala cu cl. I–VIII din Grămeşti şi Şcoala cu cl. I–VIII din Horodniceni.

Acţiunea a continuat cu momente de urături şi tradiţii de iarnă, unde publicul prezent la manifestare a putut urmări cele mai frumoase măşti şi urături bucovinene”, se arată în document.

Asociaţia „EUROACTIV” din Suceava, este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, necondiţionată politic, ce activează în domeniul socio-cultural şi socio-profesional şi are ca scop sprijinirea copiilor şi a tinerilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar, din Centrele de Plasament, centre de tip familial sucevene, apartamente sociale, organizarea unor activităţi şi programe de prevenire a abandonului şcolar, de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile, pentru copiii şi tinerii care sunt predispuşi abandonului şcolar.

Unul din obiectivul asociaţiei este să schimbe mentalitatea copiilor şi a tinerilor din Casele de Copii şi să le arate o altfel de viaţă, dacă vor alege cartea, ca principal instrument de cunoaştere, acordându-le ajutor.

Evenimentul a avut loc şi cu sprijinul Iulius Mall Suceava, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi a Şcoalii de Şoferi Auto Sette.


Intră acum și în grupul de